Συγχαρητήρια στην κυβέρνηση για το πρωτογενές πλεόνασμα επεισοδίων

13.11.14


Φαντάζομαι ότι η πρώτη αυθόρμητη ενέργεια οποιουδήποτε ακούσει την είδηση για τα σημερινά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου, θα είναι να κοιτάξει ημερολόγιο για να δει αν έφτασε κιόλας η 17η Νοεμβρίου.

Κι όμως. Έχουμε ακόμα 13 Νοεμβρίου αλλά αυτή η σπουδαία κυβέρνησης της σταθερότητας κατάφερε ήδη να ρίξει άφθονο λάδι στη φωτιά της κρίσης στα δημόσια ΑΕΙ με γελοίες δηλώσεις, ανάλογες της ποιότητας πολιτικών προσωπικοτήτων όπως της Σοφίας Βούλτεψη και του Κώστα Μαρκόπουλου.

Φυσικά, βοήθησε και ο ταυτισμένος με τη Νέα Δημοκρατία πρύτανης του ΈΚΠΑ Θόδωρος Φορτσάκης ο οποίος για κάποιον λόγο που μόνο ο ίδιος γνωρίζει, έκρινε ότι το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα το Πανεπιστήμιο είναι η αστυνομική φύλαξη της Πρυτανείας, ξοδεύοντας ανόητα το όποιο πολιτικό του κεφάλαιο.

Το καλό σενάριο για τη χώρα είναι ότι οι κυβερνητικοί χειρισμοί οφείλονται σε αγνή ανικανότητα. Το κακό σενάριο όμως είναι ότι όλο αυτό το μπάχαλο αποτελεί συνειδητή προεκλογική επιλογή καθώς η τόση ένταση μπορεί να βοηθήσει την κυβέρνηση να παίξει πιο γερά το χαρτί της σταθερότητας.

Όπως και να έχει, όλοι μαζί χορεύουμε ξανά στο Ζάλογγο.

Υ.Γ Ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη από τον ιστορικό του μέλλοντος για την κατάθλιψη στην οποία θα πέσει όταν συνειδητοποιήσει ότι κάποτε σε αυτή τη χώρα ήταν υπουργός Προστασίας του Πολίτη ο Βασίλης ο Κικίλιας.