Την ίδρυση υπουργείου Θράκης(!) προτείνει ο Σταύρος Λυγερός

20.11.14


Μια ακόμα καταπληκτική ιδέα κατατέθηκε στον δημόσιο διάλογο της χώρας, αυτή τη φορά από τον Σταύρο Λυγερό, πρώην «προοδευτικό» και νυν υπερπατριώτη δημοσιογράφο, ο οποίος προτείνει την ίδρυση υπουργείου Θράκης.

Ναι, καλά διαβάσετε. Δεν πρόκειται περί αστείου. Ναι, η πρόταση αυτή κατατέθηκε στη χώρα όπου υπάρχει ήδη το άχρηστο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης. Παραθέτω ένα απόσπασμα από το σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Χρόνος» από σχετική εκδήλωση που έγινε στη Νέα Υόρκη:

Ο κ. Λυγερός χαρακτήρισε μάλιστα επείγουσα την ανάγκη ύπαρξης, ενός ενιαίου κέντρου συντονισμού όλων των πολιτικών για τη Θράκη, όχι απλώς μίας επιτροπής σε επίπεδο Βουλής, κάτι που είναι αναγκαίο για τον συντονισμό. Πρότεινε ακόμα και τη δημιουργία «υπουργείου Θράκης». «Θα έπρεπε να υπάρχει ένας άνθρωπος παρά τω πρωθυπουργώ ο οποίος να έχει αρμοδιότητα αποκλειστικά και μόνο το συντονισμό όλων των δράσεων από κάθε υπουργείο, από το Παιδείας μέχρι των Εξωτερικών κτλ, να τα συντονίζει. Οφείλουμε να έχουμε μία ιδιαίτερη ματιά», τόνισε. 

Γιατί όχι και ίδρυση υπουργείου Ιμίων;

Σημείωση: Ο Σταύρος Λυγερός διέψευσε τελικά το συγκεκριμένο ρεπορτάζ της εφημερίδας «Χρόνος».

5 σχόλια:

 1. Δεν άργησες να κράξεις. Και δεν το κάνεις και καλά - ο Τατσόπουλος έχει δηλώσει πολλές φορές ότι θα ψηφίσει ό,τι κι ο Σύριζα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πολύ στενοχωρήθηκα με την παραίτηση του πρίγκιπα Ανδρέα Ψυχάρη,αλλά δεν πρέπει να απογοητευόμαστε και να τα βάψουμε μαύρα.Πιστεύω ότι ίσως βρεθεί κάποιος σπουδαίος συνταγματολόγος,ηγέτης της Ελιάς ή της Δημοκρατικής Παράταξης,που θα τον αγκαλιάσει με θαλπωρή και ζεστασιά,φιλοξενώντας τον στις τάξεις της παράταξης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Το ποτάμι απο την πρώτη στιγμή που ιδρύθηκε πάντως έλεγε ότι εκλογές πρέπει να γίνουν κάθε τέσσερα χρόνια. Γιατί να αλλάξει γνώμη τώρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ήδη άλλαξε και κάνει λόγο για εκλογές τον Νοέμβριο του 2015. Δεν το πήρες είδηση;

  ΑπάντησηΔιαγραφή