Το διάγγελμα του Μπέου στον ελληνικό λαό από τα σαλόνια του Ant1

4.11.14


Μιας και σχολίασα το γελοίο θέαμα της συνύπαρξης του Βασίλη Κικίλια με τον Θέμο Αναστασιάδη σε πάνελ τηλεοπτικής εκπομπής, θα ήθελα να σταθώ σε κάτι που συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα και σκόπιμα απέφυγα για κάποιες μέρες να σχολιάσω.

Την προηγούμενη εβδομάδα λοιπόν, σε μια βραδινή ψυχαγωγική εκπομπή του Ant1 κλήθηκε ως καλεσμένος ο Αχιλλέας Μπέος(!), με πρόσχημα  την ιδιότητα του ως δήμαρχου του Βόλου, καθώς στην πραγματικότητα κλήθηκε για να μιλήσει δίχως αντίλογο για την...αδιαμφισβήτητη αθωότητα του στην υπόθεση των στημένων αγώνων για την οποία κρατήθηκε για πολλούς μήνες στη φυλακή.

Σας καλώ πραγματικά να δείτε το video, όπου ο Αχιλλέας Μπέος παρουσιάζεται ως κάποιος που αδικήθηκε από το ελληνικό πολιτικό σύστημα που περίπου συνωμότησε εναντίον του για να ξεχάσει ο λαός το...Μνημόνιο:


Ακόμα για την ελληνική τηλεόραση, το συγκεκριμένο γεγονός ήταν κάτι το πρωτόγνωρα άθλιο, κάτι εμφανώς σκόπιμο από την πλευρά του τηλεοπτικού σταθμού και του πάνελ της εκπομπής. Φυσικά το θέμα δεν είναι ο Αχιλλέας Μπέος ο οποίος και μια χαρά έπραξε για το συμφέρον του, ο οποίος εξάλλου πράγματι απολαμβάνει το τεκμήριο της αθωότητας και έχει κάθε δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του με όποιον τρόπο ο ίδιος κρίνει κατάλληλο.

Το θέμα είναι η διαθεσιμότητα του Ant1 και η απαράδεκτη στάση του Γρηγόρη Αρναούτογλου, της Μαρίας Μπεκατώρου και του Δημήτρη Σταρόβα που δεν έφεραν την παραμικρή σοβαρή αντίρρηση στους ισχυρισμούς του καλεσμένου τους, παρόλο που αποφάσισαν να ασχοληθούν με τη συγκεκριμένη υπόθεση η οποία δεν έχει την παραμικρή σχέση με τη θεματολογία της εκπομπής τους. Δεν νομίζω εξάλλου να καλέσουν τον δήμαρχο της Λάρισας ή τον δήμαρχο των Ιωαννίνων, μιας και δεν τυχαίνει να κατηγορούνται για το στήσιμο παιχνιδιών.

Δεν το σχολίασα όταν συνέβη γιατί περίμενα να δω τις αντιδράσεις που θα προκαλούσε η συγκεκριμένη εκπομπή, περίμενα να γίνει ένας κάποιος χαμός. Μια εβδομάδα μετά, μπορώ να πω ότι ουσιαστικά δεν συνέβη απολύτως τίποτα, οι διαμαρτυρίες ήταν χλιαρές και χάθηκαν στον χαοτικό μικρόκοσμο των ελληνικών social media. Ειλικρινά, δεν ξέρω αν μας περισσεύει πια έστω το στοιχειώδες κουράγιο να εξοργιστούμε με όλα αυτά.

Πέντε ολόκληρα χρόνια μετά το ξέσπασμα της κρίσης, μας κουνάει ανενόχλητος το δάχτυλο ο Μπέος, χάρη στις ψήφους του «σοφού λαού» του Βόλου. Ούτε στους χειρότερους εφιάλτες μας.