Αύξηση φόρων επιλέγει ξανά η κυβέρνηση στα νέα μέτρα

2.12.14


Υποτίθεται ότι τις τύχες της χώρας διαχειρίζεται μια «φιλελεύθερη» κυβέρνηση η οποία λειτουργεί ως αντίβαρο στους «κομμουνιστές» του ΣΥΡΙΖΑ, όμως για μια ακόμα φορά οι επιλογές της διαψεύδουν αυτήν την κωμική άποψη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, η κυβέρνηση που σύμφωνα με τον Ευάγγελο Βενιζέλο δεν θα υποχωρούσε σε τίποτα, όχι μόνο λαμβάνει νέα μέτρα αλλά επιμένει κιόλας στην αύξηση των φόρων κι όχι στην περιστολή δαπανών.

Να τα νέα μέτρα:

Τα επίμαχα μέτρα θα είναι η απόσυρση της μείωσης κατά 30% της εισφοράς αλληλεγγύης, που θα αρχίσει να εφαρμόζεται από την 1η Ιανουαρίου, η επιβολή φόρου πολυτελείας και η αύξηση των φορών στα τσιγάρα και τα αλκοολούχα ποτά.

Στην επιστολή των 43ων σελίδων περιλαμβάνεται η αύξηση του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία στο 13%, το «πάγωμα» των συντάξεων έως το 2017, ο έλεγχος των οικογενειακών παροχών μέσω διασταυρώσεων και η θέσπιση λαχείου μέσω συλλογής αποδείξεων για την ενίσχυση εσόδων από ΦΠΑ.

Νέοι φόροι σε μια χώρα που διαθέτει υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης και δεκάδες άχρηστα τμήματα ΑΕΙ/ΤΕΙ, που καλύπτει το κόστος πτήσεων πολεμικών αεροσκαφών σε εκδηλώσεις που συμμετέχει ο πρωθυπουργός, που μετακινεί τους περιττούς δημοσίους υπαλλήλους από θέση σε θέση και δεν τους απολύει.

Μας αξίζει ό,τι παθαίνουμε.