Έδειξε εκλογές ο Βενιζέλος

4.12.14


Πιο πιθανή από ποτέ φαίνεται ότι είναι η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες καθώς ο Ευάγγελος Βενιζέλος συνέδεσε επίσημα σήμερα την τύχη των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα με «τη βούληση του ελληνικού λαού».

Η ακριβής τοποθέτηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης ήταν η εξής:

(...)Το ερώτημα είναι γιατί οι εταίροι μας έχουν επιφυλάξεις να μας αφήσουν χωρίς Μνημόνιο και σκληρή επιτήρηση. Τι είναι αυτό που δεν εμπιστεύονται; Είναι προφανές ότι ο λόγος είναι βαθειά πολιτικός. Όταν υπάρχει μια αντιπολίτευση, η οποία προτείνει πράγματα, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε εκτροχιασμό -όχι την Ευρώπη- την Ελλάδα και να οδηγήσουν σε απώλεια των επιτευγμάτων μέσα σε λίγες μέρες είναι λογικό να υπάρχει μια επιφυλακτικότητα και μια σκλήρυνση ώστε να δοθούν οι αναγκαίες εγγυήσεις. 
Οι αναγκαίες εγγυήσεις θα δοθούν εφόσον υπάρχει η βούληση του ελληνικού λαού. Γιατί εμείς ενεργούμε στο όνομα του ελληνικού λαού και πρέπει να έχουμε δύναμη, πρέπει να έχουμε στήριξη εσωτερική για να μπορέσουμε να επιβάλουμε την αλήθεια. (...)

Πρόκειται για μια εντυπωσιακή κωλοτούμπα της κυβέρνησης η οποία ορκιζόταν στο όνομα της σταθερότητας αλλά τώρα διαπιστώνει ότι η βούληση του ελληνικού λαού αποτελεί όρο της διαπραγμάτευσης.

Το απόλυτο...success story.