Έκαψε τα σενάρια αλλαγής πρωθυπουργού ο Σαμαράς μέσω διαγγέλματος

21.12.14


Στο δέντρο εστιάζουν για ακόμα μια φορά τα ελληνικά ΜΜΕ, χάνοντας το δάσος του σημερινού διαγγέλματος του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Αυτό που κυρίως μας είπε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας είναι ότι δεν σκοπεύει να παραιτηθεί από το αξίωμα του υπέρ μιας κυβέρνησης ειδικού σκοπού και το μόνο βήμα πίσω, που υπό προϋποθέσεις θα έκανε, είναι η διεξαγωγή εκλογών στο τέλος του 2015. Όλα τα υπόλοιπα που είπε ήταν ήδη γνωστά.

Θα εκπλαγώ αν κάποιοι βουλευτές επικαλεστούν αυτό το διάγγελμα για να ψηφίσουν τελικά τον Σταύρο Δήμα στη 3η ψηφοφορία.

8 σχόλια:

 1. To επικαλέστηκε ήδη ο Β. Οικονόμου (σύμβουλος του Άκη στο Υπουργείο Άμυνας, για να μην ξεχνιόμαστε).
  Όσοι ήταν να ψηφίσουν θα ψηφίσουν και απλά η χώρα θα πάει σε εκλογές!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο Σαμαράς είναι ακροδεξιός... ποτέ ένας ακροδεξιός δεν θα παραδώσει την χώρα σε κυβέρνηση εθνικού σκοπού. Ο Αντωνάκης ετοιμάζει την χώρα για να την ρίξει στα βράχια.. ώστε να κατηγορήσει τον Αλέξη ότι τα έκανε σκατά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Τα σενάρια αλλαγής πρωθυπουργού μόνο απο εσένα τα ακούω παντως

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ευχή και κατάρα21 Δεκεμβρίου 2014 - 5:45 μ.μ.

  Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει κάποιος να παραιτηθεί από την πρωθυπουργία για να σχηματιστεί άλλη κυβέρνηση-τα περί ειδικού σκοπού είναι "σάπια" για να διεκπεραιωθούν άλλοι ιδιοτελείς σκοποί. Αν κάποιος πρωθυπουργός, κάποια κυβέρνηση δεν μας κάνει, η πιο φυσική εξέλιξη είναι οι εκλογές. Αν πιεστεί προς αυτή τη κατεύθυνση ένας εν ενεργεία πρωθυπουργός, η πιο λογική, η φυσική, η πιο αναμενόμενη αντίδραση του είναι να καταφύγει στις εκλογές. Το ότι ένας πολιτικά αδύναμος πρωθυπουργός, εκτεθειμένος πρώτα απόλα μπρος στα μάτια της ίδιας της κοινοβουλευτικής του ομάδας το έκανε κάποια φορά-ασφαλώς και εννοώ τον Παπανδρέου, που από όλα τα σενάρια που έτρεχαν το Νοέμβρη του 2011, το μόνο που απέκλεισε ήταν αυτό των εκλογών για τον ευνόητο όσο και κοουτοπόνηρο λόγο ότι δεν ήθελε να φορτωθεί ονομαστικά μια εκλογική ήττα-αυτό σε καμιά περίπτωση δεν λειτουργεί σαν πολιτικό κεκτημένο. Εξαίρεση ήταν και εξαίρεση θα μείνει στην πολιτική μας Ιστορία και αφορά την εντελώς ιδιαίτερη περίπτωση ενός άβουλου και σε σύγχυση διατελούντος ηγέτη. Ε κάτι τέτοια δεν συμβαίνουν παρά μια φορά στα εκατό-διακόσια χρόνια. Η εξαίρεση δεν δημιουργεί πολιτικούς κανόνες. Αποτελεί εσαεί μελαγχολική εξαίρεση, κλινική περίπτωση άξια μελέτης από ιστορικούς-και όχι μόνο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Την ''τεχνοκρατική'' Κυβέρνηση ή ''ειδικού σκοπού'' ή οπως αλλιώς θέλετε πείτε την, την είδαμε με τον Παπαδήμο. Με έναν διακοσμητικό Πρωθυπουργό , το ΠΑΣΟΚ πρωτίστως και η ΝΔ δευτερευόντως ξεσάλωσαν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Η ακριβής φράση του Σαμαρά ήταν "ακόμα και εκλογές στο τέλος του 2015". Η φράση αυτή δεν σημαίνει κατανάγκην ότι θα γίνουν εκλογές αλλά ότι "μπορεί" να γίνουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ευχή και κατάρα22 Δεκεμβρίου 2014 - 1:33 μ.μ.

  Πόσο δεν με ξέρεις! Πόσο δεν με ξέρεις! Προτού να υπάρξω αντιγιωργοπαπανδρεϊκός έχω υπάρξει δημοκρατικός, αντιδεξιός, και σκληροπυρηνικός θιασώτης του υψηλού, ποιοτικού πολιτικού προσωπικού. Αν έχω απορρίψει τον Παπανδρέου είναι γιατί έχω απορρίψει πριν τέτοια φαιδρά πρόσωπα σαν του Καμμένου. τους θεωρώ και τους δυό, τον καθένα με το δικό του νοσηρό τρόπο, καρκινώματα του δημοσίου βίου, το ίδιο βλαπτικά και το ίδιο επικίνδυνα-πράγμα που ο καθένας τους το έχει αποδείξει άλλωστε. Ποτέ δεν υιοθέτησα τις ανόητες αιτιάσεις του Καμμένου αλλά, αυτό είναι αλήθεια, ποτέ δεν υπερασπίστηκα τον Παπανδρέου απέναντι στο Καμμένο. Τέτοιου είδους κοκορομαχίες ανάμεσα σε πρόσωπα ολότελα ανυπόληπτα δεν απασχόλησαν ποτέ τη φαιά μου ουσία. Απλά απολάμβανα τον τρόπο να καίγονται αμοιβαία και προσδοκούσα σε μια τέτοια έκβαση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. να δω οταν ο εκλεκτος σου θα ειναι εκτος βουλης τι θα λες και απο που θα τα παιρνεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή