Ελληνικά κόμματα σε ανεύθυνο ρόλο-ντεντέκτιβ για την τρομοκρατική επίθεση στην Πρεσβεία του Ισραήλ

14.12.14


Ομολογώ ότι δεν γνώριζα ότι κάποια ελληνικά κόμματα διαθέτουν ειδικούς-ντεντέκτιβ που ερμηνεύουν στο άψε-σβήσε τρομοκρατικές ενέργειες και διαλέγουν νικητές και χαμένους από κάθε ενέργεια.

Μέσα σε λίγες μόνο ώρες μετά την τρομοκρατική ενέργεια κατά της Πρεσβείας του Ισραήλ στην Αθήνα, χωρίς να υπάρχει καν προκήρυξη ανάληψης της ευθύνης, να τι είπαν κάποια ελληνικά κόμματα:

-Ο ΣΥΡΙΖΑ ασκεί μια κάποιου τύπου κριτική στους τρομοκράτες ως προς την αποτελεσματικότητα της πράξης τους, προεξοφλώντας ότι αυτή αφορά το Παλαιστινιακό:

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει την επίθεση στην ισραηλινή πρεσβεία. Ο δίκαιος αγώνας των Παλαιστινίων δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί από τέτοιες απαράδεκτες πράξεις, που βρίσκουν απέναντί τους τον ελληνικό λαό.

-H ΔΗΜΑΡ, με ορολογία ΔΗΜΑΡ, συμφωνεί περίπου με τον ΣΥΡΙΖΑ:

Η ΔΗΜΑΡ καταδικάζει απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση στην Ισραηλινή Πρεσβεία. Η απομόνωση της τρομοκρατίας είναι η μόνη απάντηση που μπορούν και οφείλουν να δώσουν οι πολίτες και οι δημοκρατικές δυνάμεις. Ο αγώνας των Παλαιστινίων δεν υπηρετείται από αυτόκλητους τιμωρούς.

-Το Ποτάμι, με ορολογία ψεκασμένων, μας καλεί έμμεσα να προβληματιστούμε σχετικά με το αν θα μπορούσαν να κρύβονται Τούρκοι πράκτορες πίσω από την ενέργεια:

Kαταδικάζουμε απερίφραστα τη σημερινή τρομοκρατική επίθεση κατά της Πρεσβείας του Ισραήλ στην Αθήνα. Είναι πολύ περίεργη και ύποπτη η χρονική στιγμή της επίθεσης που συμπίπτει με τις προσπάθειες της Ελλάδας και της Κύπρου να διασφαλίσουν την ενεργειακή τους συνεργασία με το Ισραήλ.

Το να μην επιτρέψουν στους τρομοκράτες να θέσουν την ατζέντα της δημόσιας συζήτησης δεν αποτελεί προτεραιότητα τους; Το ενδεχόμενο να καταδικάσουν την ενέργεια, να τονίσουν ότι κυρίως στρέφεται κατά της Ελλάδας και δευτερευόντως κατά του Ισραήλ και να μην τη συνδέσουν με ένα τελείως διαφορετικό ζήτημα όπως το Παλαιστινιακό, δεν τους πέρασε από το μυαλό;