Ξεχάστε το συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης, μόνο Βενιζέλος

9.12.14


Όπως καταλαβαίνετε, η έναρξη της διαδικασίας εκλογής ΠτΔ και οι πρόωρες εκλογές που λογικά θα ακολουθήσουν συνθέτουν με υπέροχο τρόπο τις «έκτακτες συνθήκες» που θα επικαλεστεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος για να κάνει ό,τι θέλει με το ΠΑΣΟΚ.

Θα πρέπει να είναι κανείς ιδιαίτερα αφελής αν πιστεύει ότι πρόκειται να γίνει κάποιο σοβαρό συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ή της Δημοκρατικής Παράταξης. Εξάλλου, νομίζω ότι θα πρέπει να ήταν από καιρό αφελής όποιος πίστευε ότι υπήρχε η παραμικρή πιθανότητα να επιτρέψει ο Ευάγγελος Βενιζέλος να λάβουν χώρα δημοκρατικές διαδικασίες.

Όχι τυχαία, οι λιγοστοί υποστηρικτές του καμαρώνουν από χθες ότι με τον τρόπο αυτό ο Βενιζέλος στρίμωξε και τον Γιώργο Παπανδρέου, λες και αυτή ήταν η πρώτη προτεραιότητα της χώρας.

Αυτό που θα πρέπει όμως να συγκρατήσετε είναι το εξής: οι μη δημοκρατικές διαδικασίες πριν τις εκλογές εξασφαλίζουν και τις μη δημοκρατικές διαδικασίες την επόμενη ημέρα τους, όπου δεν θα έχει μείνει κανείς για να αμφισβητήσει τον εθνικό μας Αντιπρόεδρο ο οποίος θα νιώθει ευτυχής ακόμα και αν είναι πρόεδρος ενός κόμματος του 5%.