Ο φρικτός εκβιασμός του πολιτικού συστήματος: Ή Ευρώπη με τους όρους μας ή χάος

1.12.14


Στις 20 Οκτωβρίου, διαβλέποντας τα καταστροφικά αποτελέσματα της πλήρους συναίνεσης Νέας Δημοκρατίας-ΣΥΡΙΖΑ στη γελοία στρατηγική εξόδου από το Μνημόνιο, η Παραπολιτική είχε αναρωτηθεί για ποιον λόγο θέλουμε τελικά το ευρώ.

Ένα απόσπασμα εκείνου του κειμένου:

Αν λοιπόν επιμένουμε ότι τίποτα δεν χρειάζεται να αλλάξει, αν πιστεύουμε ότι υπάρχει τρόπος να παραμείνουμε στην Ευρωζώνη με προνομιακά χαλαρότερη επιτήρηση από τις υπόλοιπες χώρες κι αν θεωρούμε δίκαιο το να δανειζόμαστε στο όνομα των επόμενων γενεών μόνο για να καλύπτουμε το κόστος ενός μη βιώσιμου ασφαλιστικού συστήματος κι ενός δυσλειτουργικού Δημοσίου, τότε κακώς έχουμε αναμειχθεί στην περιπέτεια του ευρώ.

Τα γαλατικά χωριά δεν συμμετέχουν σε νομισματικές ενώσεις. Δεν έχει νόημα να μένεις στην Α' Εθνική και να τρως 10 γκολ σε κάθε αγώνα και οι εξέδρες να αδειάζουν (μετανάστευση, απελπισία), μόνο και μόνο επειδή δεν επιτρέπεται να υποβιβαστείς.

Σήμερα, η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ θέτουν από κοινού στους Έλληνες πολίτες έναν ξεκάθαρο εκβιασμό: ή θα δεχθούμε τη διαιώνιση αυτού του φαύλου πελατειακού συστήματος με αντάλλαγμα μια ευνουχισμένη παρουσία στην Ευρώπη ή θα επιστρέψουμε στα Βαλκάνια της δραχμής, πάλι με τους ίδιους να κάνουν κουμάντο.

Το πραγματικό πρόβλημα της χώρας δεν είναι ούτε η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ούτε το δημόσιο χρέος, ούτε η πτώση των εξαγωγών. Η αληθινή μας δυστυχία είναι ότι ένα μάτσο ανίκανοι, αποτυχημένοι και λειτουργικά αμόρφωτοι πολιτικοί αρνούνται πεισματικά να πάνε σπίτι τους και προτιμούν να γυρίσουν την Ελλάδα 20-30 χρόνια για να γίνουν ξανά ή για πρώτη φορά οι βλαχοδήμαρχοι που πάντα ονειρεύονταν.

Βασικοί υπεύθυνοι γι' αυτό το αδιέξοδο είναι οι ίδιοι πολίτες που αρνούνται πεισματικά να διεκδικήσουν ποιοτικότερες πολιτικές επιλογές και είτε ψηφίζουν γελοία κόμματα και εγκληματικές οργανώσεις είτε με τους σταυρούς τους επιλέγουν τους καραγκιόζηδες κι όχι τους σοβαρούς υποψηφίους των συστημικών κομμάτων.

Υπάρχουν πιο σοβαροί Δεξιοί στη χώρα από τον Γιακουμάτο, τον Ντινόπουλο και τη Βούλτεψη, υπάρχουν πιο σοβαροί Κεντροαριστεροί από αυτούς που αποτελούν την αποτυχημένη κλίκα Βενιζέλου και υπάρχουν τρομακτικά πιο αξιοπρεπείς και συγκροτημένοι Αριστεροί από τον Κατρούγκαλο, τον Σκουρλέτη και τον Μηλιό.

Ο σοφός λαός όμως είχε άλλη γνώμη...