Όχι, δεν κάηκε η Ελλάδα στην επέτειο μνήμης του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

7.12.14


Διαβάζω τα διάφορα ρεπορτάζ από τις χθεσινές «εκδηλώσεις» μνήμης για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και για ακόμα μια φορά αγανακτώ από την υποδούλωση των ελληνικών ΜΜΕ σε αφόρητα κλισέ.

Χθες, δεν κάηκε ούτε η Ελλάδα ούτε η Αθήνα ούτε καμία άλλη πόλη από τα όσα συνέβησαν στη μνήμη του δολοφονημένου μαθητή. Χθες, η ζωή στην Αθήνα και συνολικά στη χώρα συνεχίστηκε κατά 80%-90% σαν να μην τρέχει τίποτα, χωρίς αυτό εξ ορισμού να κολακεύει την ελληνική κοινωνία.

Χθες, έγιναν κάποιες ειρηνικές πορείες με πολύ μικρή συμμετοχή των Ελλήνων πολιτών και στη συνέχεια έγιναν σοβαρά επεισόδια σε ένα πολύ συγκεκριμένο μέρος της Αθήνας από πολύ συγκεκριμένες ομάδες πολιτών. Το ίδιο πάνω-κάτω συνέβη και στις υπόλοιπες πόλεις όπου σημειώθηκαν επεισόδια.

Δεν καταλαβαίνω γιατί νιώθουμε την ανάγκη να βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας προβάλλοντας με το ζόρι «εικόνες χάους» που εύλογα αναπαράγονται από τα ξένα ΜΜΕ. Δεν ξέρω αν σοκάρω κάποιους αλλά η Ελλάδα ταυτίζεται με τα Εξάρχεια μόνο στον χρεοκοπημένο κόσμο των αυτιστικά αθηνοκεντρικών ΜΜΕ.