Όχι Ρωμανού στην αξιοποίηση της τεχνολογίας για σπουδές κρατουμένων εξ αποστάσεως

3.12.14


Απορρίφθηκε από το Δικαστικό Συμβούλιο Πειραιά το αίτημα του φυλακισμένου Νίκου Ρωμανού για χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας, προκειμένου να παρακολουθήσει τα μαθήματα στην πανεπιστημιακή σχολή όπου έχει περάσει.

Το σχετικό ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ.

Την ίδια ώρα, σε κείμενο του ο κρατούμενος, μεταξύ άλλων, αναφέρει:

(...)Όλο αυτό ντυμένο με την ανυπόστατη πρόταση για μαθήματα μέσω τηλεδιάσκεψης αντί αδειών, η οποία δεν ευσταθεί λόγω των εργαστηρίων που έχουν αναγκαστική παρουσία, ενώ ανοίγει και τον δρόμο στα συμβούλια των φυλακών να τις καταργήσουν εντελώς, αφού είναι γνωστή η ευθυνοφοβία τους και η λύση της τηλεδιάσκεψης θα ισχύσει για όλους τους κρατούμενους.

Με την ίδια ακριβώς λογική σε λίγο καιρό τα επισκεπτήρια με τις οικογένειές μας θα γίνονται μέσα από οθόνες για λόγους ασφαλείας όπως και τα δικαστήριά μας. Η τεχνολογία στην υπηρεσία «του σωφρονισμού» και της δικαιοσύνης. Ανθρώπινη πρόοδος ή εκφασισμός… η ιστορία θα κρίνει.(...)

Η Δικαιοσύνη εφαρμόζει ορθώς τους νόμους, η Πολιτεία έστω και καθυστερημένα προτίθεται να διευκολύνει τις εξ αποστάσεως σπουδές των κρατουμένων αλλά ο Ρωμανός εξακολουθεί να διαφωνεί.

Οδηγούμαστε σε ένα θλιβερό αδιέξοδο.