Παπαχελάς: Μοιάζουμε με μια μίνι Ουκρανία με ολιγάρχες που κάνουν ό,τι θέλουν στο παρασκήνιο

14.12.14


Ένα από τα πιο σκληρά άρθρα κατά αυτής της κυβέρνησης υπογράφει σήμερα ο Αλέξης Παπαχελάς στην Καθημερινή της Κυριακής σε μια φοβερά κρίσιμη πολιτική συγκυρία.

Μεταξύ άλλων, ο διευθυντής της εφημερίδας σημειώνει:

(...) Οι βασικοί πυλώνες διαπλοκής και διαφθοράς της χώρας μένουν ακλόνητοι παρά την κρίση, παρά τα όσα έχουμε περάσει ως κοινωνία. Μερικές φορές έχει κανείς την αίσθηση ότι μπορεί να έχουμε ήδη γίνει μία μίνι Ουκρανία, με ολιγάρχες που κάνουν ό,τι θέλουν στο παρασκήνιο, κομμάτια του βαθέος κράτους που έχουν αυτονομηθεί και ένοπλες συμμορίες που κάνουν κουμάντο σε διάφορους τομείς. Και όλα αυτά σε μια κοινωνία που νιώθει την ανάγκη να τα ισοπεδώνει όλα. Είμαστε τώρα στη φάση του γκρεμίσματος και τίποτα δεν φαίνεται ικανό να μας σταματήσει. (...)

Ολόκληρο το άρθρο.

Θυμίζω ότι πριν από λίγο καιρό, ο διευθυντής της άλλης μεγάλης εφημερίδας της χώρας, ο Αντώνης Καρακούσης του ΒΗΜΑτος, σημείωνε για τη Νέα Δημοκρατία:

Περνώντας τα χρόνια, η ευρύτερη δεξιά παράταξη παραμορφώθηκε. Στην πολυκατοικία της - για να θυμηθούμε και τον διωκόμενο πλέον Καρατζαφέρη - έφθασαν να συγκατοικούν μαχαιροβγάλτες, θρασύδειλοι ροπαλοφόροι, θεομπαίχτες μιζαδόροι, εθνικό - λαϊκιστές της συμφοράς,κάτι ξεπεσμένοι Καραμανλικοί, οι «Μοραΐτες» του αρχηγού και ένας απίθανος κύκλος επιχειρηματιών της Κολομβιανής σχολής που όλα τα σφάζουν κι όλα τα μαχαιρώνουν,χωρίς κανένα μέτρο και ουδένα σεβασμό απέναντι στους νόμους. Αυτή η δεξιά παράταξη ουδεμία σχέση έχει με εκείνη του ιδρυτή της. 

Ε για να τα λένε αυτοί, κάτι παραπάνω θα ξέρουν από τον μέσο πολίτη...