Πρωτοφανής αθλιότητα Παραστατίδη-Βουδούρη κατά ανεξάρτητων βουλευτών

19.12.14


Προσπαθώ να θυμηθώ αν έχω διαβάσει κάποια πιο άθλια ανακοίνωση από αυτή που έσπευσαν, χωρίς κάποιο ιδιαίτερο λόγο, να εκδώσουν απόψε οι ανεξάρτητοι βουλευτές Θεόδωρος Παραστατίδης και Οδυσσέας Βουδούρης.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, υποστηρίζουν:

(...)Η αποκάλυψη της απόπειρας χρηματισμού του κ. Χαϊκάλη, η οποία ήταν σε γνώση της δικαιοσύνης εδώ και 15 μέρες, ρίχνει βαριά σκιά στην εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας. Η σκιά αυτή προφανώς έχει και μια άδικη πλευρά, εφόσον σε καμία περίπτωση δεν συνεπάγεται ότι η υπερψήφιση της κυβερνητικής πρότασης από μη κυβερνητικούς βουλευτές συναρτάται υποχρεωτικά με χρηματισμό.

Ωστόσο, η απόπειρα χρηματισμού, έστω και ενός βουλευτή, έστω και μόνο η σοβαρή πιθανότητα αυτής της απόπειρας, δημιουργεί μια βαριά σκιά, δυστυχώς για όλους τους βουλευτές, που άλλαξαν στάση απέναντι στην κυβέρνηση, από την ψηφοφορία του προϋπολογισμού στην ψηφοφορία για την προεδρία της Δημοκρατίας.

Αδιαμφισβήτητος τρόπος, να αρθεί αυτή η σκιά για τους εν λόγω βουλευτές, είναι η αποχή τους από τις επόμενες ψηφοφορίες.(...)

Από το βήμα της Παραπολιτικής έχω ασκήσει δριμύτατη πολιτική κριτική στους κ.κ Τατσόπουλο, Ψαριανό και Λυκούδη και δεν ανήκω στους πολιτικούς θαυμαστές τους. Αυτή η επίθεση εναντίον τους όμως είναι απολύτως αστήρικτη, χυδαία και εμφανώς συνειδητή.

Που διάολο είναι τελικά ο πάτος για το ελληνικό πολιτικό σύστημα;