Συνειδητή επιλογή Σαμαρά-Βενιζέλου η μέγιστη δυνατή αστάθεια, αν δεν βρεθούν τελικά οι 180

9.12.14


Θα μου επιτρέψετε να φωτίσω μια πολύ κρίσιμη πτυχή της απόφασης της κυβέρνησης να ξεκινήσει πρόωρα τη διαδικασία εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Αν οι 180 δεν βρεθούν, που είναι και το πιο πιθανό, αν δεν φτάσουμε μάλιστα καν κοντά στους 180 και οδηγηθούμε σε εκλογές, θα αποδειχθεί ότι η αυτή η επικίνδυνη κυβέρνηση της δήθεν υπευθυνότητας συνειδητά επέλεξε όχι μόνο να πάμε σε εκλογές αλλά και να ταλαιπωρηθούμε κι έναν έξτρα μήνα με μια μάταιη διαδικασία εκλογής Προέδρου.

Όσο παράξενο κι αν ακούγεται σε ορισμένους, η σταθερότητα εξυπηρετείται από άμεση προσφυγή στις κάλπες. Δεν μπορεί να περιμένει η ελληνική οικονομία πότε θα επιβεβαιωθεί οριστικά και αμετάκλητα το τέλος αυτής της κυβέρνησης.

13 σχόλια:

 1. Ναι όμως, η διαδικασία έπρεπε να κινηθεί για να μπορεί η κυβέρνηση να εκλέξει πρόεδρο με 150 μετά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τι να πεις κι εσύ παραπολιτικέ μου; Βολοδέρνεις κι εσύ στις αντιφάσεις σου που στην ουσία τους είναι αντινομίες σου,αντινομίες όχι μόνο δικές σου-συγχωρείσαι, είσαι πιτσιρικάς και έχεις κάθε δικαίωμα να τις έχεις, έτσι αποκτούνται οι εμπειρίες-αλλά και αυτών που σε καθοδηγούν και σε εμπνέουν-αυτοί καμμένοι είναι οι καημένοι και στα λημέρια της δημιουργικής πολιτικής δεν θα βρεθούν ούτε από σπόντα όπως τη προηγούμενη φορά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Η έρημος της Πάρου9 Δεκεμβρίου 2014 - 4:11 μ.μ.

  Όσο πιο πολύ περνάει ο καιρός μακριά απ΄την ενεργό δημιουργική πολιτική, τόσο πιο κοντινή και γοητευτική φαντάζει η Πάρος σαν χώρος απόσυρσης. Η αχρησία είναι η χειρότερη μορφή αχρηστίας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Υπερβάλλει στη κριτική του. Οι Σαμαράς και Βενιζέλος ευθύνονται απολύτως για το γεγονός ότι δεν εφάρμοσαν εγκαίρως τις μεταρρυθμίσεις που είχε ανάγκη η χώρα, πολλές από τις οποίες προβλέπονται και στο τελευταίο μνημόνιο. Είχαν υποχρέωση να τις κάνουν αλλά στάθηκαν ανίκανοι να νικήσουν τόσο τις σθεναρές αντιδράσεις από αντιπολίτευση και κοινωνία, όσο κυρίως, την ίδια τους τη φύση.
  Την ευθύνη, όμως, για ότι γίνει από εδώ και πέρα θα την φέρει η Βουλή και αν δεν αποφευχθούν οι εκλογές, το κόμμα που θα αναλάβει την εξουσία.
  Το ότι οι εκλογές φαίνεται να επισπεύδονται για 2 μήνες δεν μπορεί να θεωρηθεί ανεύθυνη πολιτική πράξη. Αφού στο ΣΥΡΙΖΑ είναι τόσο σίγουροι για τους εαυτούς τους ας αναλάβουν μια ώρα νωρίτερα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Συμφωνώ - και με την τελευταία παράγραφο ακόμα περισσότερο. Και παρ'ότι βρίσκω τον λόγο του Ραγκούση ελκυστικό γενικά, εδώ μάλλον μοιάζει να βιάστηκε να κάνει δηλώσεις.


  Προσάπτει στην κυβέρνηση διάφορα στις πρώτες δύο παραγράφους που μεταφράζεται ως "δεν είστε ικανοί να κυβερνήσετε σε μια τέτοια περίοδο". Και αμέσως μετά, στο 3-4, τους γράφει κάτι σαν "μην κάνετε εκλογές". Ακατανόητο το τι ζητάει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Κοτζαγκιαουρίδης9 Δεκεμβρίου 2014 - 6:07 μ.μ.

  Κάνε κι εσύ ένα κόμμα, μπορείς (και προλαβαίνεις). Παράτα την Πάρο, τώρα ό,τι πάρεις...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Μπορεί άραγε να βρεθούν οι 180;
  Τι σημαίνει το φυλλορρόημα των ΑΝΕΛ;


  Οι περισσότεροι βουλευτές της παρούσας βουλής έχουν εκλεγεί για πρώτη φορά άρα χωρίς πείρα, οπότε είναι επιρρεπείς σε λάθη... προσωπικού χαρακτήρα και συνεπώς εκβιάσιμοι.


  Τα γράφω αυτά προς γνώσιν των νεωτέρων.


  Να μη ξεχνάμε ότι στον τόπο αυτό τα έχουμε δει όλα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Η επανάληψη σαν φάρσα9 Δεκεμβρίου 2014 - 8:01 μ.μ.

  Γενικά για το Ραγκούση κάθε εκλογική διαδικασία τού φέρνει σύγκρυο κι ανατριχίλα και του είναι αδιανόητη. Μα γιατί να γίνονται εκλογές όταν κάποιος μπορεί μια ζωή να σε διορίζει; Μάταιος κόπος βρε αδελφέ! Ας βρεθεί κάποιος που να έχει το κληρονομικό χάρισμα και με το κύρος του αλάθητου να διορίζει τους" αντ'αυτού" του. Έτσι δεν έκαναν οι παρακμιακοί βασιλιάδες της Ισπανίας, που διόριζαν επικές μορφές αυλικής εύνοιας όπως τον αιματόστιχτο Δούκα Άλμπα ή τον "φαγανό" Κόμη Ολιβάρες, που κανόνιζαν για τους βασιλιάδες τους από ερωτικά ραντεβού μέχρι κυνηγετικές εξορμήσεις και είχαν γεμίσει τη χώρα με ερωτικές καβάτζες που όταν χρειαζόταν παίζαν το ρόλο του κυνηγετικού περίπτερου; Ο Ρισελιέ και ο Μαζαρίνος τι άλλο ήταν παρά οι Ραγκούσηδες της εποχής και αν ο Ραγκούσης δεν τους έφτασε σε δόξα και κύρος είναι επειδή αυτόν που υπηρέτησε δεν είχε τη διαισθητική ευφυΐα του Λουδοβίκου 14ου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Δηλαδή να παραιτηθεί η κυβέρνηση λόγω πιθανής αδυναμίας εκλογής προέδρου, χωρίς να έχουν προηγηθεί ψηφοφορίες στη βουλή; Και μετά τι; Συμφωνία σε όποιον προταθεί ή ξανά εκλογές;
  Ποιο το νόημα να παρακαμφθεί το σύνταγμα; Ποιο ακριβώς είναι το όφελος για την χώρα από την πρότασή σας; Να γλυτώσουμε 2 βδομάδες διαδικασία;
  Και αν τώρα μιλάμε για παραδοχή ήττας τότε τι θα ήταν;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. σεμνά και ταπεινά9 Δεκεμβρίου 2014 - 11:28 μ.μ.

  Ο Ραγκούσης σκέφτεται πλέον με γνώμονα το θυμό και το προσωπικό του μίσος για τον Βενιζέλου. Δεν μας νοιάζουν τα προσωπικά τους. Αυτή την περίοδο και έτσι όπως είναι η κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ και στην χώρα έχουμε αυτιά μονάχα σε μετριοπαθείς φωνές και σοβαρούς ανθρώπους και ο Γιάννης έχει πάρει διαζύγιο και από τα δύο. Ακόμα και ο Καρχιμάκης έχει μαζευτεί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. σεμνά και ταπεινά9 Δεκεμβρίου 2014 - 11:30 μ.μ.

  Δεν προλαβαίνει ο Γιάννης και τα έχει πάρει. Αλλιώς δεν εξηγείται!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Επιστράτευσες το Δούκα Αλμπα & τον Κόμη Ολιβάρες, το Ρισελιέ & το Μαζαρίνο για να μας αποδείξεις ότι οι εκλογές πρέπει να γίνονται όποτε βολεύει την εκάστοτε κυβέρνηση ή αντιπολίτευση;
  Παρά το προφανές λογικό άλμα, συμφωνώ και επαυξάνω: οι εκλογές πρέπει να γίνονται ανά εξάμηνο και η θητεία των υπουργών να είναι μηνιαία!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Ασφαλώς όχι. Για να απαξιώσω το Ραγκούση και μόνο γιάυτό, δηλαδή να φανερώσω την αληθινή του ποιότητα σαν πολιτικού μέσα στο αστικό κοινοβουλευτικό, αντιπροσωπευτικό σύστημα, στο οποίο μοιάζει ασυμφιλίωτος και σαν να προέρχεται ακριβώς από την εποχή που αναφέρω. Δεν κάνω τις αναδρομές για το εφέ-δεν μ'ενδιαφέρει σαν τέτοιο-αναγωγές κάνω επί της ουσίας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή