Θα μπορούσε ο Βενιζέλος να είναι ο διάδοχος του Σαμαρά στην ηγεσία της Ν.Δ;

8.12.14


Στην προηγούμενη συνύπαρξη του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Αντώνη Σαμαρά στην αίθουσα της Βουλής, είχα σχολιάσει ότι η ομιλία του μου θύμισε περισσότερο κάποιον που τοποθετείται ως υφυπουργός Οικονομικών του Αντώνη Σαμαρά.

Χθες, τα πράγματα ήταν ακόμα χειρότερα. Σε μια ομιλία έκτασης 3794 λέξεων, η λέξη «ΠΑΣΟΚ» ακούστηκε μονάχα δυο φορές στο τέλος της τοποθέτησης του, σε μια πρόταση γεμάτη αφόρητα κλισέ:

Στο πλαίσιο αυτό -και τελειώνω, κύριε Πρόεδρε- ο ρόλος του ΠΑΣΟΚ είναι ο ρόλος του εγγυητή, όχι απλά της κυβερνητικής, αλλά της εθνικής σταθερότητας και αυτό δεν τελεί υπό αίρεση ή προθεσμία. Είπα και προχθές, μιλώντας σε ένα κομματικό, παραταξιακό μας όργανο, ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα τροφοδοτήσει την αβεβαιότητα μετά την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Δεν θα το επιτρέψουμε. Δεν θα το επιτρέψω προσωπικά.

Έχοντας αναγκαστικά παρακολουθήσει αρκετές ομιλίες του σπουδαίου αυτού πολιτικού άνδρα, είμαι σε θέση με ασφάλεια να καταλήξω στο συμπέρασμα ότι νιώθει πολύ πια άνετα όταν εκπροσωπεί τον Αντώνη Σαμαρά παρά όταν πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων της θέσης του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ.

Ίσως στα σενάρια της επόμενης μέρας για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας να πρέπει να προστεθεί και το όνομα του.