Βενιζέλος: Απολύτως βιώσιμο το χρέος, όχι σε νέο δάνειο, θα δανειστούμε από τις αγορές

14.12.14


Ελληνίδες, Έλληνες, τέρμα πια η μιζέρια! Τέρμα πια το αυτομαστίγωμα! Η Ελλάδα μας θριαμβεύει! Η Ελλάδα του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου μπορεί να συγκριθεί μονάχα με την ακμαία Αθήνα του Περικλή.

Αν δεν με πιστεύετε, να μερικά από τα όσα είπε χθες από την Καστοριά ο αναπληρωτής Εθνάρχης Ευάγγελος Βενιζέλος:

-Τώρα εμφανίζουμε σημαντικά, εντυπωσιακά πρωτογενή πλεονάσματα, εάν λάβουμε υπόψη την ύφεση, τα μεγαλύτερα στον κόσμο, καλύτερα και από αυτά της Σιγκαπούρης.

-Είμαστε πράγματι έτοιμοι να απογειωθούμε, γιατί οι εξελίξεις, εάν επικρατήσει η κοινή λογική, η σοβαρότητα και δεν διασαλευτεί η σταθερότητα, θα είναι, όπως είπα, ραγδαία θετικές. Ιδίως

-Το δημόσιο χρέος είναι είναι απολύτως ελεγχόμενο, εξυπηρετήσιμο και βιώσιμο για τα επόμενα 10 τουλάχιστον χρόνια.

-Αλλά ευτυχώς η χώρα δεν χρειάζεται νέο δάνειο. Μπορεί να χρηματοδοτήσει τις ανάγκες της από τις αγορές γιατί έχει καταφέρει να επιβάλλει ένα μεγάλο κούρεμα του δημοσίου χρέους κατά 180 δισεκατομμύρια το 2012  και μια αναδιάρθρωση η οποία ελαφραίνει το χρέος και αυτό μειώνει τις ανάγκες χρηματοδότησης της χώρας.

-Mόνο από το χαρτοφυλάκιο του ελληνικού Δημοσίου σε μετοχές Τραπεζών έχουμε τεράστια προοπτική ανάκτησης ενός μεγάλου μέρους των ποσών που επενδύσαμε για να προστατεύσουμε τις καταθέσεις των Ελλήνων.

-Μας έχουν περισσέψει και 11 δισεκατομμύρια που δεν τα χρησιμοποιήσαμε, γιατί τα είχαμε πάρει για να στηρίξουμε τις Τράπεζες και καταφέραμε να τις στηρίξουμε με λιγότερα, γιατί υπήρξε ανταπόκριση του διεθνούς ιδιωτικού τομέα.

Είναι να απορεί κανείς τι ακριβώς «διαπραγματεύεται» με την Τρόικα αυτή η κυβέρνηση, από τη στιγμή που τα πράγματα πάνε τόσο καλά. Μήπως μας ζητάνε δανεικά οι Τροϊκανοί και δεν μας λένε όλη την αλήθεια;