Αποδέχεται τη στρατηγική Κοτζιά υπέρ της Ρωσίας και η Χρυσή Αυγή

28.1.15


Μετά τον Φαήλο Κρανιδιώτη, η εντυπωσιακή στροφή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προς τη Ρωσία βρίσκει σύμφωνη και τη Χρυσή Αυγή.

Σε σημερινή ανακοίνωση της., η νεοναζιστική οργάνωση αναφέρει:

Πάγια θέση της Χρυσής Αυγής, η οποία έχει διατυπωθεί και δημόσια στη Βουλή είναι ότι η Ελλάς δεν πρέπει να συμμετάσχει στις κυρώσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΗΠΑ κατά της Ρωσίας. Αυτήν την στάση επιβάλλει το Εθνικό συμφέρον και τα γεωπολιτικά δεδομένα.(...)

Θυμίζω ότι ο Νίκος Κοτζιάς υποδέχθηκε στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς τον φασίστα μέντορα του Πούτιν που στη συνέχεια συνάντησε μέλη της Χρυσής Αυγής στη Μόσχα ενώ τα δυο κόμματα τήρησαν ίδια στάση απέναντι στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας στο Ευρωκοινοβούλιο.

Τότε, η Παραπολιτική έγραφε:

Δεν έχω απολύτως καμία προβοκατόρικη διάθεση εξίσωσης ενός ιστορικού κόμματος της Αριστεράς με ένα νεοναζιστικό μόρφωμα αλλά μπορούν να μας εξηγήσουν λίγο στην Κουμουνδούρου τι ακριβώς τους συμβαίνει; Ακόμα και ο Μαριάς έκρινε ότι είναι προτιμότερο να επιλέξει το λευκό παρά να καταψηφίσει. Σε τι ακριβώς ελπίζουν από τη Ρωσία του Πούτιν ως αυριανή κυβέρνηση που θα διαπραγματευθεί με την Ευρωζώνη το χρέος της χώρας;