Απολαυστικός Καμμένος: Έχω ήδη διαπραγματευτεί με τη Ρωσία, θα δώσουμε αφορολόγητο πετρέλαιο

20.1.15


Συνέντευξη στον Γιώργο Παπαδάκη παραχώρησε σήμερα ο προνομιακός συνομιλητής της Ριζοσπαστικής Αριστεράς Πάνος Καμμένος όπου και υπήρξε και πάλι απολαυστικότατος.

Παραθέτω ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα:

Την προηγουμένη εβδομάδα πήγα στη Ρωσία και πήγα γιατί ήθελα να διαπραγματευτώ και να δω την άλλη μέρα, τη Δευτέρα το πρωί, τι άλλες δυνατότητες υπάρχουν. Ξέρετε πως η Gazprom ανακοίνωσε ότι τελείωσε το αέριο από το βόρειο αγωγό; Δεν θα περνάει πλέον το αέριο της Ρωσίας από την Ουκρανία, θα περνάει από την Ελλάδα. Αυτό δεν είναι σημαντική είδηση; Δεν είναι επιστροφή και δικαίωση της ενεργειακής πολιτικής του Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, του South Stream; Βεβαίως και είναι. Στα μικρά. Εξήντα δύο δισεκατομμύρια τόνοι είναι όλο το αέριο που θα περνάει από την Ελλάδα. Τρεις μήνες credit αν έχει η Ελλάδα, έλυσε το οικονομικό της πρόβλημα σε τέσσερα χρόνια.

(...)

Θα επανέλθουν οι μισθοί και οι συντάξεις, θα δουλέψουμε σκληρά, θα μπει μπροστά η πρωτογενής παραγωγή, θα καλλιεργηθούν τα χωράφια. Δεν μπορεί να κοστίζει περισσότερο το να φτιάξει το χωράφι και να παράγει, από την τελική τιμή διάθεσης. Θα δώσουμε αφορολόγητο πετρέλαιο. Υπάρχουν μέτρα. Θέλω να διαβάσει ο ελληνικός λαός το πρόγραμμά μας και να ξέρει ότι εμείς είμαστε εγγυητές και δεν πρόκειται να τους προδώσουμε ποτέ.

Έτοιμος να κυβερνήσει μαζί με τον Λαφαζάνη. Πρώτη φορά Αριστερά.