Άξιο πνευματικό παιδί του Μπαλτάκου αποδεικνύεται και πάλι ο Αντώνης Σαμαράς

8.1.15


Την ώρα που ο πλανήτης παρακολουθεί συγκλονισμένος τις εξελίξεις μετά τη φρικτή δολοφονική επίθεση στο Παρίσι, ο Αντώνης Σαμαράς επέλεξε να θυμίσει σε όλους μας τι πραγματικά είναι σήμερα η ελληνική Δεξιά.

Θυμίζω τον πρόσφατο ορισμό από τον διευθυντή του ΒΗΜΑτος Αντώνη Καρακούση:

Περνώντας τα χρόνια, η ευρύτερη δεξιά παράταξη παραμορφώθηκε. Στην πολυκατοικία της - για να θυμηθούμε και τον διωκόμενο πλέον Καρατζαφέρη - έφθασαν να συγκατοικούν μαχαιροβγάλτες, θρασύδειλοι ροπαλοφόροι, θεομπαίχτες μιζαδόροι, εθνικό - λαϊκιστές της συμφοράς,κάτι ξεπεσμένοι Καραμανλικοί, οι «Μοραΐτες» του αρχηγού και ένας απίθανος κύκλος επιχειρηματιών της Κολομβιανής σχολής που όλα τα σφάζουν κι όλα τα μαχαιρώνουν,χωρίς κανένα μέτρο και ουδένα σεβασμό απέναντι στους νόμους. Αυτή η δεξιά παράταξη ουδεμία σχέση έχει με εκείνη του ιδρυτή της.

Να τι είπε χθες ο ακροδεξιός πρωθυπουργός της χώρας:

Και βλέπετε σήμερα τι συμβαίνει στην Ευρώπη; Αλλάζουν τα πάντα. Με τον πιο –θα έλεγα- δυστυχώς δραματικό τρόπο. Στη Γαλλία ο σοσιαλιστής Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ολάντ έβγαλε προ ημερών το στρατό να περιπολεί στους δρόμους, για να αντιμετωπίσει χτυπήματα φανατικών. Σήμερα στο Παρίσι, είχαμε μακελειό από επίθεση με τουλάχιστον 12 νεκρούς. Και εδώ κάποιοι προσκαλούν κι άλλους λαθρομετανάστες και μοιράζουν από τώρα ιθαγένειες…

Όπως έχω γράψει και παλαιότερα, στην Ελλάδα δεν έχουμε περάσει ακόμα τη φάση της πολυπολιτισμικότητας. Ίσως γι' αυτό αδυνατούν κάποιοι να καταλάβουν ότι το έγκλημα στο Παρίσι δεν διεπράχθη από «λαθρομετανάστες» αλλά από νόμιμους Γάλλους πολίτες.

Δεν θέλουν να καταλάβουν ότι το θέμα είναι πολύ πιο σύνθετο, γι' αυτό και προτιμούν να ασχοληθούν με το να μαζέψουν τα ψηφαλάκια της Χρυσής Αυγής. Αυτοί θα μας κρατήσουν στην Ευρώπη;