Δημήτρης Σταμάτης: Πληρώσαμε το τίμημα τις επιτυχίας, δεν υπάρχει κανένας μνημονιακός στη Ν.Δ

29.1.15


Για το αποτέλεσμα των εκλογών και την επόμενη μέρα στη Νέα Δημοκρατία, μίλησε ο Δημήτρης Σταμάτης στον Realfm 97.8, στην εκπομπή του Μάκη Γεωργίου και του Τάκη Χατζή.

«Κανένας στη Νέα Δημοκρατία δεν είναι μνημονιακός. Εμείς είπαμε ότι το μνημόνιο ήταν μία υποχρεωτική πράξη που έγινε σε ανύποπτο χρόνο, γιατί δεν δημιουργήθηκε με αυτή την κυβέρνηση. Το μνημόνιο ξεκίνησε το 2010», ανέφερε ο κ. Σταμάτης και πρόσθεσε:

«Ακολουθήθηκε μία πολιτική η οποία εξαρτάται πλέον από το μνημόνιο. Έγινε διόρθωση του μνημονίου, σε μνημόνιο δύο, το οποίο ήταν πολύ ευνοϊκότερο σε σχέση με το πρώτο αλλά μέσα στο μνημόνιο, εκτός από δεσμεύσεις και κάποια μέτρια που ήταν δύσκολα, υπήρχαν και υποχρεώσεις μεταρρυθμίσεων, οι οποίες διευκολύνουν τη ζωή του πολίτη, προσφέρουν στην οικονομία, φτιάχνουν ένα νέο κράτος».

Παράλληλα, ο Δημήτρης Σταμάτης σημείωσε ότι «τα αίτια του ότι δεν κέρδισε η Νέα Δημοκρατία είναι δύο: Πρώτον, ότι η Νέα Δημοκρατία σήκωσε το βάρος μιας δύσκολης πολιτικής, άρα κάποιοι άνθρωποι σίγουρα δυσαρεστήθηκαν. Δεύτερον, πλήρωσε το τίμημα της επιτυχίας, δηλαδή, ο λαός αισθάνθηκε ασφαλής. Σταθεροποιήσαμε την οικονομία, ενισχύσαμε το τραπεζικό σύστημα. Αυτό έδωσε στον πολίτη τη δυνατότητα να αισθάνεται ασφαλής και να έχει τη δυνατότητα να αναζητήσει κάτι καλύτερο που του έταξαν».

Αναλυτικά στο Real.gr.

Όπως είχαμε καταλάβει κι από τη συμπεριφορά του Αντώνη Σαμαρά τις τελευταίες ημέρες, οι άνθρωποι δεν έχουν καταλάβει απολύτως τίποτα.