Είναι όλοι οι άλλοι κορόιδα και οι Έλληνες οι μόνοι «αξιοπρεπείς»;

30.1.15


Σήμερα, η Ελλάδα στο όνομα μια γελοίας εκδοχής της έννοιας «εθνική αξιοπρέπεια» ανακοίνωσε ότι παύει να αναγνωρίζει την Τρόικα και το Μνημόνιο, χωρίς καν με σιγουριά να πει τι ακολουθεί για τη χώρα.

Αυτές τις μέρες όμως έγιναν ακόμα δυο πράγματα:

1. Η Ισπανία και η Πορτογαλία σχημάτισαν μια κάποια....συμμαχία του Ευρωπαϊκού Νότου αλλά εναντίον της Ελλάδας καθώς ξεκαθάρισαν ότι δεν σκοπεύουν να ακολουθήσουν την τυχοδιωκτική στρατηγική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

2. Η Ιρλανδία δανείστηκε χθες από τις αγορές 500 εκατ. ευρώ μέσω εξάμηνων εντόκων του δημοσίου καταβάλλοντας μηδενικό επιτόκιο. Σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία της Ιρλανδίας, οι προσφορές ανήλθαν σε 1,745 δις. ευρώ. Σημειώνεται ότι οι αποδόσεις των κρατικών τίτλων Ιρλανδίας ακολουθούν σταδιακή πτωτική πορεία τους τελευταίους μήνες, με αυτήν του δεκαετούς ομολόγου να κινείται πέριξ του 1% (στο 1,18% σήμερα). (Capital.gr)

Ερώτημα: Οι Ιρλανδοί, οι Πορτογάλοι αλλά και οι Κύπριοι είναι ηλίθιοι και αναξιοπρεπείς που αποδέχθηκαν τον προσωρινό ρόλο της Τρόικας στις εθνικές οικονομίες τους;