ΕΚΤ: Χωρίς νέο πρόγραμμα, σταματάει ο δανεισμός των ελληνικών τραπεζών στα τέλη Φεβρουαρίου

31.1.15


Την συμφωνία για παράταση στο υπάρχον πρόγραμμα της Ελλάδας και μετά τον Φεβρουάριο θέτει το μέλος της ΕΚΤ, Ερκι Λικανεν, ως προϋπόθεση για περαιτέρω δανεισμό των ελληνικών τραπεζών.

Αν δεν υπάρξει συμφωνία για παράταση του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας μέχρι τον Φεβρουάριο, τότε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν θα μπορέσει να συνεχίσει να δανείζει τις ελληνικές τράπεζες, τόνισε ο Φινλανδός, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

«Εμείς (στην ΕΚΤ) έχουμε τη δική μας νομοθεσία και θα ενεργήσουμε σύμφωνα με αυτήν... Τώρα, η παράταση του ελληνικού προγράμματος θα λήξει στο τέλος Φεβρουαρίου και έτσι πρέπει να βρεθεί κάποια λύση, ειδάλλως δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να δανείζουμε», διευκρίνισε, προσθέτοντας: «Δεν πιστεύω πως μπορούμε να κρυφτούμε από τις πραγματικότητες στην οικονομία».

Αναλυτικά στην Καθημερινή. Ας ελπίσουμε ότι για το καλό της χώρας θα έχει βρεθεί μέχρι τότε κάποια λύση καθώς όλα αυτά είναι γνωστά εδώ και πάρα πολύ καιρό. Θα πρέπει να είναι κανείς αφελής για να πιστεύει ότι μπορεί πολιτικά να διαχειριστεί έναν ολοκληρωτικό πανικό στα ATM.