Επανάσταση ή ομαδική αυτοκτονία;

20.1.15


Υπάρχει κάθε μέρα κι από μια τρελή δήλωση στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ για όσους απολαμβάνουν την κριτική στο συγκεκριμένο κόμμα αλλά προσωπικά επιλέγω πάντα εκείνες που προέρχονται από ανθρώπους που πραγματικά έχουν λόγο στην Κουμουνδούρου.

Γνωρίζω λοιπόν ότι ο Γιάννης Βαρουφάκης εδώ και αρκετό καιρό αποτελεί στενό συνομιλητή του Αλέξη Τσίπρα και εκτιμώ ότι είναι αυτός που τον έχει πείσει ότι μπορεί πράγματι να εκβιάσει την Ευρώπη κι ότι οι προηγούμενοι δεν το έκαναν γιατί δεν τόλμησαν.

Είναι δικαίωμα του ΣΥΡΙΖΑ να προσπαθήσει να ακολουθήσει τη συγκεκριμένη στρατηγική, μιας και εξάλλου αυτήν προτείνει στους Έλληνες κι αυτήν θα νομιμοποιήσουν οι ψηφοφόροι του. Το να κλαίγονται μετά αυτοί που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ επειδή ο Τσίπρας έκανε αυτά που έλεγε, θα είναι κωμικοτραγικό.

Ένας πρωθυπουργός όμως είναι πάνω από όλα κυβερνήτης και απολογείται σε όλους τους Έλληνες και στην Ιστορία αυτού του έρμου τόπου. Ο Τσίπρας μπορεί να προσπαθήσει να κάνει αυτά που λέει αλλά αν δει ότι αποτυγχάνει, δεν έχει δικαίωμα να καταστρέψει τη χώρα, μόνο και μόνο για να ικανοποιήσει τις ιδεοληψίες του. Δεν θα αυτοκτονήσουμε όλοι μαζί για να μην φανεί η ξεφτίλα των επαναστατών του γλυκού νερού.

Μην τρελαθούμε τελείως.

Υ.Γ 1 Λίρα 1992, Γεν 2013, Ευρώ 2015;
Y.Γ 2 Ο κανονικός Γκάλμπρειθ έλεγε ότι «there are times in politics when you must be on the right side and lose».