Γιατί ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ λένε τα ίδια ψέματα για τις συντάξεις (και γιατί θα μειωθούν πάλι)

18.1.15


Οι τακτικοί αναγνώστες της Παραπολιτικής ίσως έχουν λίγο βαρεθεί με τα συνεχή άρθρα που αφορούν τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος αλλά θα μου επιτρέψετε και σήμερα να γράψω κάτι σχετικό, καθώς εκεί νομίζω κρύβεται η αλήθεια πίσω από πολλά προεκλογικά ψέματα που ακούμε.

Χθες, ο Αντώνης Σαμαράς δεσμεύτηκε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει απολύτως καμία μείωση στις συντάξεις ενώ ο Αλέξης Τσίπρας προσθέτει ότι ο ίδιος θα επαναφέρει και τη 13η σύνταξη σε όσους έχουν σύνταξη έως 700 ευρώ. Λένε και οι δυο ψέματα.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα επίσημα στοιχεία (πρόγραμμα Ήλιος-Νοέμβριος 2014) που βλέπετε στον παραπάνω πίνακα, στη χώρα υπάρχουν σήμερα 2.022.981 συνταξιούχοι γήρατος ενώ υπάρχουν επίσης 1.245.340 άνεργοι και μόλις 3.585.234 εργαζόμενοι.

Όποιος σας λέει ότι υπάρχει λύση γι' αυτή τη σχιζοφρενική εξίσωση, σας λέει ψέματα και αν θέλετε να μάθετε γιατί σας λέει ψέματα, διαβάστε απλά το παρακάτω απόσπασμα από χθεσινό ρεπορτάζ του ΒΗΜΑτος:

Σε ό,τι αφορά την ηλικιακή κατανομή του εκλογικού σώματος, όπως διαπιστώνεται από τα στοιχεία του ΥΠΕΣ την αποφασιστική εκλογική κατηγορία αποτελούν οι ψηφοφόροι άνω των 65 ετών (30,4% του εκλογικού σώματος), που είναι υπερδιπλάσιοι των ψηφοφόρων ηλικίας 42-47 ετών που αποτελούν τη δεύτερη πολυπληθέστερη ηλικιακή ομάδα.

2 σχόλια:

  1. Και αυτός ο άνθρωπος θα βγει τρίτος. Η έννοια της διαπλοκής και της στρατευμένης δημοσιογραφίας-πολιτικής ( το ίδιο είναι για μένα).Παρακολούθησα επίτηδες διάφορες συνεντεύξεις του και δεν βρήκε μισή κουβέντα να πει για την κυβέρνηση Σαμαρά -Βενιζέλου και το αδιέξοδο που μας έφερε. Αντιθέτως με περισσή αλαζονεία ( η οποία δε καταλαβαίνω από που πηγάζει, μάλλον από τις πλάτες που τον στηρίζουν) βρίζει και προκαλεί σε debate, τον αρχηγό της αντιπολίτευσης, την ώρα που ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει βαρέσει σιωπητήριο σε όλα τα κωλοκάναλα και δεν τον εγκαλεί κανείς να βγεi να απολογηθεί και συζητήσει κάτω κάτω με τον Τσίπρα. Και αυτός ο ηγέτης του νέου απολιτίκ θα φέρει το καινούριο και θα προσφέρει στον λαό. Άλλο ένα ¨αριστερό¨ εξαπτέρυγο της δεξιάς κυβέρνησης που θέλουν να μας επιβάλλουν. Τι να πω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τέλειωσε, έφτασες πάτο. Άντε, μετά την αποτυχία του κόμματος πεδίο δόξης λαμπρό στη Ζούγκλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή