Η αγάπη να κερδίσει ξανά το μίσος

7.1.15


Τουλάχιστον 12 νεκροί και αρκετοί τραυματίες είναι ο απολογισμός της φρικτής επίθεσης που σημειώθηκε πριν από λίγες ώρες στο κέντρο του Παρισιού εναντίον του ιστορικού σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo.

Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες που δυστυχώς επιβεβαιώνονται από video που ήδη κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο, οι δράστες φώναζαν στα αραβικά «Allahu Akbar» κατά τη διάρκεια της επίθεσης στα γραφεία του περιοδικού. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πιο πρόσφατο σατιρικό tweet του Charlie Hebdo αφορούσε τον ηγέτη της οργάνωσης ISIS που σκορπάει τον θάνατο στη Μέση Ανατολή.

Παλαιότερα, το περιοδικό είχε βρεθεί ξανά στο στόχαστρο ακραίων μουσουλμανικών οργανώσεων και η απάντηση του ήταν το πρωτοσέλιδο που βλέπετε στην παραπάνω φωτογραφία στο οποίο αναφέρεται ότι η αγάπη είναι πιο δυνατή από το μίσος και αυτό δεν μπορεί παρά να είναι το πιο κατάλληλο σχόλιο για τη σημερινή τραγωδία.

Σήμερα, ενδεχομένως να επιβεβαιώνεται η έναρξη μιας νέας βίαιης εποχής με τη Δύση προς το παρόν στο ρόλο του αμήχανου θύματος. Σίγουρα πια κάτι πρέπει να γίνει. Παρ' όλα αυτά, ας μην ξεχάσουμε ότι η ισλαμοφοβία είναι ένα ξεχωριστό πρόβλημα και όχι η λύση.