Η Αριστερά της Γιαταγάνας ζητά πιστοποιητικά φρονημάτων από τον Φώτη Κουβέλη

1.1.15


Αν ο Αλέξης Τσίπρας δεν είχε κάτσει ποτέ στο ίδιο τραπέζι με τον Φώτη Κουβέλη για να συζητήσει την επιστροφή του στο ΣΥΡΙΖΑ, η στάση του θα ήταν έντιμη και απόλυτα συνεπής με την αντιμνημονιακή ρητορική του κόμματος του.

Όμως, δεν συνέβη κάτι τέτοιο. Η προσέγγιση των δυο κομμάτων ήταν επίσημη, μια αρχική συμφωνία φαινόταν ότι είχε ήδη επιτευχθεί και με την προκήρυξη των πρόωρων εθνικών εκλογών, όλοι περίμεναν τις επίσημες ανακοινώσεις. Εξάλλου, ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν σε μια γενικότερη περίοδο «μεταγραφών», ακόμα κι αν αυτές ήταν του επιπέδου της Θεοδώρας Τζάκρη και της Χρυσούλας Γιαταγάνα.

Χθες, έγινε γνωστό ότι ο...αρραβώνας χάλασε καθώς από την Κουμουνδούρου έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να είναι πολύ δύσκολο για τη Δημοκρατική Αριστερά να δεχθεί τους όρους της προτεινόμενης συμφωνίας. Λίγο-πολύ ζήτησαν πιστοποιητικό αντιμνημονιακών φρονημάτων, λες και δεν γνώριζαν ότι απέναντι τους δεν είχαν τη Ραχήλ Μακρή.

Ο Τσίπρας που τα βρήκε αμέσως με πρώην ψεκασμένους και νυν και αεί τυχοδιώκτες λαϊκιστές αποφάσισε να το παίξει δύσκολος στον Φώτη Κουβέλη, δηλαδή στο μόνο πρόσωπο που θα μπορούσε να του προσφέρει ένα πολιτικό άλλοθι αμφίπλευρης διεύρυνσης, σε μια εποχή μάλιστα που ο φόβος για τον ΣΥΡΙΖΑ αυξάνει.

Με την αυτοδυναμία να μοιάζει με όνειρο θερινής νυκτός, στον ΣΥΡΙΖΑ  έχουν ξεμείνει από συνομιλητές και δεν τους μένει παρά να ελπίζουν ότι θα καταφέρει να μπει στη Βουλή ο ανεκδιήγητος Πάνος Καμμένος. Ποιος να το περίμενε...