Η Νέα Δημοκρατία θα χάσει τις εκλογές γιατί απέτυχε

19.1.15


Όπως είχε προβλέψει η Παραπολιτική, όλες οι δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών δεν δείχνουν ότι παίζεται πλέον η πρώτη θέση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας και αρχίζουν και αυξάνουν τη διαφορά μεταξύ των δυο κομμάτων, όπως ακριβώς είχε συμβεί και στις Ευρωεκλογές.

Κάπως έτσι, όλα δείχνουν ότι η Νέα Δημοκρατία θα συντριβεί την Κυριακή στις κάλπες και θα είναι κυρίως η δική της επίδοση αυτή που θα ανοίξει τη διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ η οποία δύσκολα θα είναι μικρότερη από 5 μονάδες.

Παρατηρώ ότι διάφοροι προσπαθούν να καταλάβουν γιατί έχασε η Νέα Δημοκρατία, αναρωτιούνται αν η αιτία του κακού είναι η επένδυση στον φόβο και το κλίμα τρομολαγνίας που αυτή τη φορά δεν είχε τα ίδια αποτελέσματα με αυτά του Ιουνίου του 2012. Όλα αυτά έχουν κάποιο ενδιαφέρον αλλά νομίζω ότι αδυνατούν να περιγράψουν τη μεγάλη εικόνα.

Η μεγάλη εικόνα είναι ότι η Νέα Δημοκρατία ζητά από τους πολίτες να την ψηφίσουν ξανά για τους ίδιους λόγους που την ψήφισαν τον Ιούνιο του 2012, κάτι που αυτόματα επιβεβαιώνει την απόλυτη αποτυχία του σχήματος που κυβέρνησε τη χώρα από τότε μέχρι. Θα ήταν σχεδόν τρελό να αποφασίσει κάτι τέτοιο ξανά η πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Η Νέα Δημοκρατία θα χάσει τις εκλογές γιατί απέτυχε εκκωφαντικά. Τόσο απλό.