Κώδικας δεοντολογίας ΣΥΡΙΖΑ σε στυλ Χρυσής Αυγής: Οι βουλευτές αποτελούν ιδιοκτησία του κόμματος!

5.1.15


Αληθινά απίστευτα είναι τα όσα προβλέπει ο κώδικας δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ για αυτές τις εκλογές καθώς οι διατάξεις του μπορούν να συγκριθούν μόνο με τη δομή του οργανωμένου κοπαδιού της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής.

Παραθέτω μερικά από τα όσα προβλέπονται, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Αυγής:

-Όλοι/ες οι βουλευτές που εκλέγονται με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύονται πολιτικά και ηθικά ότι η έδρα που καταλαμβάνουν ανήκει στο κόμμα και όχι στους/στις ίδιους/ες.

-Η παραίτηση όλων των βουλευτών είναι στη διάθεση του κόμματος. Το κόμμα μπορεί να ζητήσει την παραίτηση βουλευτή, με απόφαση των κεντρικών καθοδηγητικών του οργάνων, σε διάφορες περιπτώσεις όπως:

- Όταν αρνείται να υλοποιήσει συλλογικές δεσμευτικές αποφάσεις των οργάνων του κόμματος.
- Όταν αρνείται να υλοποιήσει συλλογικές δεσμευτικές αποφάσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
- Όταν έχει δημόσια συμπεριφορά που τα όργανα του κόμματος κρίνουν ότι πλήττει το κύρος του κόμματος και την αξιοπρέπεια των μελών και των ψηφοφόρων του.

Όπως καταλαβαίνετε, η συνταγματικά κατοχυρωμένη ανεξαρτησία του βουλευτή έναντι του κόμματος με το οποίο εκλέχθηκε πάει περίπατο, όπως αντίστοιχα και η λαϊκή βούληση, καθώς σημασία έχει μόνο η ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ κι όχι σταυροί στους διάφορους υποψηφίους.

Δεν νοείται σε μια Δημοκρατία οι παραιτήσεις των βουλευτών να είναι στη διάθεση του κόμματος με το οποίο εξελέγησαν. Οι διατάξεις αυτές αποτελούν ντροπή για την ιστορία της Αριστεράς και εμμέσως προαναγγέλλουν μια αυταρχική διακυβέρνηση της χώρας με τον Τσίπρα σε ρόλο πανίσχυρου ηγεμόνα.

To μόνο κόμμα με παρόμοια δομή είναι δυστυχώς η Χρυσή Αυγή, όπου όλοι οι βουλευτές του αποτελούν στρατιώτες του...στρατηγού Μιχαλολιάκου.