Κον-Μπεντίτ: Σκάνδαλο η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο Τσίπρας παίζει με τη φωτιά

28.1.15


Σοκαρισμένος εμφανίζεται ο θρυλικός κόκκινος Ντάνι από την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να συγκυβερνήσει με τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Liberation και υπάρχει μεταφρασμένη στα ελληνικά στο Europe-ecology.gr, αναφέρει:

Η συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ; Είναι σκάνδαλο. Ακόμα και στις πιο αντι-αριστερές ριζοσπαστικές, παραδοσιακές εκφάνσεις μου, δεν θα είχα φανταστεί ποτέ ότι η πρώτη συμμαχία του ΣΥΡΙΖΑ θα γινόταν με τον Π. Καμμένο, έναν ομοφοβικό, έναν αντισημίτη και ρατσιστή. Τον οποίο επιπλέον «τσίμπησε» ο ΣΔΟΕ, γιατί ήταν ιδιοκτήτης ενός σκάφους, που δεν είχε δηλώσει και για φόρους που δεν είχε πληρώσει. Το κόμμα του είναι υπερεθνικιστικό. Είναι σαν να έκανε συμμαχία ο Μελανσόν με τον Ντιπόν-Ενιάν, αν και ο τελευταίος είναι πιο δημοκράτης από τους ΑΝΕΛ. Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ έχουν κοινό ότι αρνήθηκαν την πολιτική λιτότητας, αλλά πρέπει να γνωρίζουμε ότι οι ΑΝΕΛ, οι οποίοι προέκυψαν με διάσπαση από την  ελληνική δεξιά (Νέα Δημοκρατία), είναι ταυτισμένοι και εμποτισμένοι από αυτή την παλιά πολιτική. Στην περίπτωση, όπως λέγεται, που οι ΑΝΕΛ αναλάβουν το χαρτοφυλάκιο της Εθνικής Άμυνας, το οποίο είναι μια από τις μήτρες της διαφθοράς λόγω των εξοπλιστικών προγραμμάτων, δεν βλέπω πως αυτό θα είναι σημάδι ανανέωσης. Είναι στην παράδοση του κλασσικού ελληνικού εθνικισμού.

(...)

Νομίζω ότι ο Τσίπρας προσπαθεί να επανασυνδεθεί με την παράδοση του πατέρα Παπανδρέου. Ήταν μια αριστερά υπερεθνικιστική, αντι-ιμπεριαλιστική και αντι-αμερικανική. Ήταν επίσης κατά την περίοδο του πολέμου στα Βαλκάνια το επίκεντρο της υποστήριξης των Ορθόδοξων χριστιανών στους Σέρβους  ενάντια στους Βόσνιους, που είναι μουσουλμάνοι, και αυτό από την μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων. Αυτή η συμμαχία, είναι σαν να παίζεις με τη φωτιά.