Μέχρι πότε έχουν λεφτά τα ασφαλιστικά ταμεία;

21.1.15


Έχω την πληροφορία ότι οι κ.κ Σαμαράς και Βενιζέλος έλαβαν πρόσφατα ένα e-mail από διοικητή ασφαλιστικού ταμείου που τους ενημέρωνε ότι δεν υπάρχουν λεφτά σχεδόν ούτε για τις υποχρεώσεις του ταμείου για τον μήνα Φεβρουάριου.

Σε ρεπορτάζ της Ημερησίας στις 16 Ιανουαρίου, διαβάζω:

Με δανεισμό 100 εκατ. ευρώ από τα ταμεία των ασφαλισμένων του Δημοσίου και των δημοτικών και κοινοτικών υπαλλήλων και με συναλλαγές ρέπος που θα γίνουν μέσω τραπεζών, βάζοντας «ενέχυρο» ομόλογα ύψους 150 εκατ. ευρώ τα οποία κατέχει, υποχρεώνεται το ΙΚΑ να αντιμετωπίσει τη συνεχιζόμενη -λόγω της προεκλογικής περιόδου- υστέρηση εσόδων και να «καλύψει» τις πληρωμές των συντάξεων του μηνός Φεβρουαρίου στους συνταξιούχους.

Σε ρεπορτάζ του Euro2day στις 19 Ιανουαρίου, διαβάζω:

Το καμπανάκι των εσόδων έχει ήδη χτυπήσει στον ΟΑΕΕ καθώς τα έσοδα του ταμείου των ελεύθερων επαγγελματιών, εμπόρων και βιοτεχνών έκλεισαν το 2014 μειωμένα κατά 4,97% σε σχέση με το 2013. Και αυτό, παρότι τα τρία πρώτα δίμηνα του 2014 καθώς και τα τρία τελευταία του 2013 έδειχναν ότι υπάρχει σταθεροποίηση με μικρές αποκλείσεις.


Μαθαίνω ότι κάθε μέρα τα πράγματα γίνονται χειρότερα καθώς όλοι περιμένουν τη νέα κυβέρνηση να αποφασίσει τι θα κάνει τα ταμεία ενώ ο κρατικός μηχανισμός έχει παραλύσει. Οι συνταξιούχοι όμως δεν μπορούν να περιμένουν και είναι πάρα πολλοί.

Που θα βρουν τα λεφτά οι επαναστάτες του γλυκού νερού ή οι μεταρρυθμιστές της συμφοράς; Να μας πουν τώρα, να πουν την αλήθεια στον ελληνικό λαό.