Μήνυμα προς υποψηφίους: Αφήστε τα social media και πιάστε τα σπίτια και τα καφενεία

11.1.15


Αν και ο αριθμός δεν είναι το ίδιο μεγάλος με των δημοτικών εκλογών όπου υπήρχε ένας τουλάχιστον υποψήφιος σε κάθε σπίτι, τα social media έχουν και πάλι κατακλυστεί από καταχωρήσεις δεκάδων υποψηφίων.

Μιας και με αυτά έχουν περάσει 7 χρόνια από τότε που ξεκίνησε η Παραπολιτική και διαθέτω μια κάποια εμπειρία γύρω από το συγκεκριμένο θέμα, θα συνιστούσα στους υποψηφίους να μην ξοδέψουν υπέρμετρο χρόνο και πολλά χρήματα στην παρουσία του στα social media, ειδικά αν δεν είχαν καμία απολύτως παρουσία στο Διαδίκτυο νωρίτερα.

Δεν έχω πειστεί ότι τα social media παίζουν ιδιαίτερο ρόλο στις ελληνικές εκλογές, ειδικά όσον αφορά το κυνήγι του σταυρού καθώς είναι εντελώς διαφορετική συζήτηση αν μιλάμε για τον τρόπο που θα πρέπει ένα κόμμα να διαχειριστεί τη διαδικτυακή εικόνα.

Υπάρχουν άπειρα παραδείγματα ανθρώπων που δεν είδαν τα like τους να μετουσιώνονται σε ψήφους κι αντίστοιχα υπάρχουν πολλά παραδείγματα ανθρώπων που κατάφεραν να εκλεγούν χωρίς καν να διαθέτουν προσωπική ιστοσελίδα.

Ξέρω ότι θα υπάρξουν χιλιάδες «ειδικοί» που θα διαφωνήσουν με την παραπάνω άποψη αλλά θα σας πρότεινα να τους αγνοήσετε, ειδικά αν αξιώνουν και χρήματα για να αναλάβουν την «εικόνα» σας.

Αν έχετε 1.000 like στην προσωπική σελίδα σας μέχρι τη μέρα των εκλογών αλλά δεν έχει τύχει να μιλήσετε ούτε σε 5 παρέες που μαζεύτηκαν για να σας ακούσουν, τότε μόνο που θα έχετε πετύχει είναι να κάνετε πλούσιο τον Ζούκερμπεργκ.

Y.Γ Bonus συμβουλή: Οι καλές σπουδές από μόνες τους δεν λένε τίποτα. Μην τις τονίζετε υπέρμετρα γιατί θα σας περάσουν για ψώνια, εκτός αν είστε, οπότε οκ.