Νέα Δημοκρατία, η απόλυτα χαμένη ψήφος

22.1.15


Τον Μάιο του 2012 η αντιμνημονιακή Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά γελοιοποιήθηκε στις κάλπες λαμβάνοντας το εξευτελιστικό 18,85%, το ιστορικά χαμηλότερο ποσοστό που έχει λάβει από τη μέρα ίδρυση της.

Τον Ιούνιο του 2012 η Νέα Δημοκρατία έθεσε το δίλημμα «Ευρώπη ή χάος» και κέρδισε τις εκλογές με 29,66%, κυρίως χάρη στις ψήφους του μεσαίου αλλά και του κεντροαριστερού χώρου. Τότε, σχηματίστηκε εύλογα η εντύπωση ότι η Νέα Δημοκρατία έπαψε να είναι αντιμνημονιακή, κάτι που δυστυχώς για τη χώρα δεν αποδείχθηκε.

Από τον Ιούνιο του 2012 μέχρι σήμερα, με τη βοήθεια του πάντα πρόθυμου Ευάγγελου Βενιζέλου, η Νέα Δημοκρατία αδιαφόρησε πλήρως για τη «μνημονιακή» λαϊκή εντολή και υλοποίησε ένα σχέδιο διπλής εξαπάτησης. Από τη μια παρίστανε στους εταίρους της χώρας ότι εφαρμόζει το Μνημόνιο κι από την άλλη υποσχόταν στους πολίτες ότι βγαίνουμε από το Μνημόνιο, του οποίου το σκίσιμο γινόταν καθημερινά.

Κάπως έτσι, η χώρα κυνήγησε για 2,5 χρόνια την ουρά της και έφτασε σήμερα στο ίδιο ακριβώς αδιέξοδο από το οποίο είχε αναλάβει να μας βγάλει ο Αντώνης Σαμαράς. Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου κατάφερε το απίθανο: να έχει και πρωτογενές πλεόνασμα και να έχει ξεμείνει από δανεικά και να έχει συκοφαντήσει την ανάγκη των μεταρρυθμίσεων στα μάτια του κόσμου.

Μπροστά στον απολύτως ρεαλιστικό φόβο του ΣΥΡΙΖΑ, παρατηρώ ότι αρκετοί μη δεξιοί ψηφοφόροι σκέφτονται να προτιμήσουν πάλι τη Νέα Δημοκρατία. Αναρωτιέμαι σε τι ακριβώς ελπίζουν, ειδικά όταν βλέπουν ότι ο προεκλογικός καημός του Αντώνη Σαμαρά εξαντλείται στο να μην κατέβουν οι εικόνες(!) και στο να χαριεντίζεται με τον Άνθιμο.

Τι πιστεύουν; Ότι αν εκλεγεί ο Σαμαράς θα κάνει όλα όσα δεν έκανε υπό πολύ καλύτερες συνθήκες τα τελευταία 2,5 χρόνια; Ο άνθρωπος που στην πιο κρίσιμη καμπή της Οικονομίας παρέδωσε τα κλειδιά της χώρας στη Βούλτεψη, το Ντινόπουλο και τον Γιακουμάτο; Ο άνθρωπος που ανέθεσε τον συντονισμό της κυβέρνησης του στον απίθανο Μπαλτάκο που πιστεύει ότι η Ελλάδα δεν έχει καμία σχέση με την Ευρώπη;

Και να πω ότι υπάρχει περίπτωση να κερδίσει η Νέα Δημοκρατία; Θα χάσει και μάλιστα με καθαρή διαφορά και το μόνο που θα καταφέρουν οι μη δεξιοί που θα την ψηφίσουν, θα είναι να παραμείνει κυρίαρχος ο ακροδεξιός αντιμεταρρυθμιστής Αντώνης Σαμαράς, ελπίζοντας σε μια καταστροφή της χώρας που θα επαληθεύσει το σενάριο της αριστερής παρένθεσης.

Συνοψίζοντας, η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς απέτυχαν. Δεν πίστεψαν στις μεταρρυθμίσεις και δεν τις έκαναν. Στο τέλος, έπαιξαν και τη χώρα στα ζάρια, μόνο και μόνο για να επιταχύνουν την καταστροφή που φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ. H Νέα Δημοκρατία έφερε τον κίνδυνο του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορεί να μας σώσει από αυτόν.