Όταν οι σπουδαίοι μεταρρυθμιστές Βενιζέλος-Φλωρίδης χάρισαν τα χρέη ΠΑΟΚ και Άρη προς το Δημόσιο

8.1.15


Χθες, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανακοίνωσε με δόξα και τιμή την επιστροφή του Γιώργου Φλωρίδη στο ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι γνωρίζονται εδώ και δεκαετίες, από τα χρόνια που σπούδαζαν μαζί στη Νομική Θεσσαλονίκης. Πράγματι, οι δυο πολιτικοί άνδρες γνωρίζονται.

Είχαν γράψει μαζί από κοινού μια από τις πλέον μαύρες σελίδες της Μεταπολίτευσης όταν διέγραψαν μια για πάντα τα χρέη του ΠΑΟΚ και του Άρη προς το Δημόσιο. Προσοχή: δεν ρύθμισαν τα χρέη. Τα χάρισαν.

Παραθέτω ένα απόσπασμα από ρεπορτάζ της εποχής:

Σε διαγραφή των χρεών των ΚΑΕ και των ΠΑΕ προς το Δημόσιο προχωρά η Πολιτεία με ειδική διάταξη στο νέο αθλητικό νομοσχέδιο, όπως ανακοίνωσαν σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Πολιτισμού, Ευάγγελος Βενιζέλος, και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Φλωρίδης. Το γεγονός σημαίνει πως επανασυστήνονται οι ΚΑΕ Αρης και ΠΑΟΚ και διαγράφονται τα υπέρογκα χρέη τους, που ανέρχονταν περίπου σε 12 δισεκατομμύρια δραχμές. 

Όπως εξήγησαν στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, θα γίνει ειδική εκκαθάριση των δύο εταιρειών. Θα διαλυθούν, δίχως να κηρύξουν πτώχευση, και δεν πρόκειται να υποβιβαστούν, διότι το αγωνιστικό τμήμα τους θα ανήκει στους ερασιτέχνες ΠΑΟΚ και Αρη αντίστοιχα. Τα χρέη τους προς το Δημόσιο δεν ρυθμίζονται, αλλά χαρίζονται.

Αυτός είναι ο «μεταρρυθμιστής» Φλωρίδης που σας πουλάνε τα ΜΜΕ και αυτά είναι που τον ενώνουν με τον σπουδαίο Ευάγγελο Βενιζέλο. Αυτοί παριστάνουν τους σωτήρες. Να τους χαίρονται οι ψηφοφόροι τους. Όχι άλλο κάρβουνο.

5 σχόλια:

 1. Πολύ ζόρι βρε παιδί μου. Να προλάβεις να πεις κάτι. Μπράβο σου άξιος ο μισθός σου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τρέξε, έβγαλε κι άλλο άρθρο για τον Βενιζέλο και τον Φλωρίδη η Παραπολιτική. Γράψε και εκεί κάτι για τον ΓΑΠ. Μην σου ξεφύγει κανένας ψήφος του Βενιζέλου και μετά ποιος θα σε πληρώσει. Καλό θα είναι βέβαια ο Βενιζέλος να μπει σίγουρα στην 1η θέση του ψηφοδελτίου της επικρατείας της Ν.Δ. αντί να τρέχει να συνεργάζεται. Θα του έρθει ποιο φθηνά άσε που μπορεί να ελπίζει ότι κάποτε μπορεί να τον ρίξει και αυτόν και να πάρει πάλι την ..............Αντιπροεδρία! σώζοντας με τους ώμους του ( και την κορούλα του) την Ελλάδα από ένα δημοψήφισμα(τι κουτούς Έλληνες διοικεί ο καημένος!)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Όχι άλλο κάρβουνο8 Ιανουαρίου 2015 - 4:06 μ.μ.

  Ο Καστανιδης είναι πιο σοβαρός;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Η Γκερέκου έγινε βουλευτής επί Σημίτη και ο Οικονόμου διεγράφησαν επί Παπανδρέου. Να γράφουμε αλήθειες, μην γινόμαστε παπαγαλάκια εν αγνοία μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. τόσο γελοίοι δεν μπορεί αν είναι... ούτε τα προσχήματα δεν μπορούν να κρατήσουν. Κατά τα άλλα θίχτηκαν τα αριστερά τους φρονήματα όταν ο παπανδρέου ψήφιζε μέτρα.... Αλλά ακόμη ποιο γελοίοι αυτοί που θα τς ψηφίσουν... και αυτοί που τους καταλογίζουν στον Παπανδρέου... καμία δουλεία δεν είναι ντροπή... ευχή και κατάρα

  ΑπάντησηΔιαγραφή