Παπανδρέου: Αν ο ΣΥΡΙΖΑ μιλήσει για μεταρρύθμιση του Δημοσίου, μπορούμε να συνεργαστούμε

13.1.15


«Δεν αλλάζω το ΠΑΣΟΚ, φτιάχνω κάτι το καινούριο. Το ΠΑΣΟΚ έγινε μέρος του συστήματος, που θέλω να αλλάξω» τονίζει ο Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Κοριέρε Ντέλα Σέρα με τίτλο «το άνοιγμα του Παπανδρέου προς τον Τσίπρα: ναι στον διάλογο, αλλά για τις μεταρρυθμίσεις».

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών δηλώνει ότι «πρέπει να ανανεωθούν οι ιδέες για τις οποίες πολέμησε, να μεταρρυθμιστεί η πολιτική και το ελληνικό κράτος προς μια πιο δίκαιη, διαφανή και αποτελεσματική κατεύθυνση, να ξανανθίσει η ιδιωτική πρωτοβουλία και να ενθαρρυνθεί η δημιουργικότητα των νέων, η οποία σήμερα ταπεινώνεται από ένα πελατειακό σύστημα».

(...)

Ο Γιώργος Παπανδρέου, ερωτηθείς σχετικά με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα, απαντά ότι «αν δεν αλλάξουν οι παραγωγικές δομές, οι επιπτώσεις του θα είναι εφήμερες» και θεωρεί ότι χρειάζονται «ιδιωτικές επενδύσεις και σύγχρονοι κανόνες, σημεία στα οποία ο Τσίπρας δεν αναφέρεται καθόλου».

Το πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα «μπορεί, σε τελευταία ανάλυση, να δυσκολέψει ακόμη περισσότερο τη ζωή του λαού μας, ενισχύοντας το εθνικιστικό, ξενοφοβικό, λιγότερο αλληλέγγυο κλίμα που υπάρχει ήδη στην Ευρώπη» προσθέτει.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξηγεί, πάντως, ότι «αν ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει μια θεαματική στροφή και δεχθεί να αντιμετωπίσει τα πραγματικά προβλήματα, αρχίζοντας από τη μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα, μπορεί και να συζητήσει ενδεχόμενη συνεργασία».

Η ενδιαφέρουσα συνέχεια στην ελληνική έκδοση της Huffington Post.