Παραμένουν εξαιρετικά πιθανές οι δεύτερες εκλογές

23.1.15


Ο ΣΥΡΙΖΑ καλπάζει προς την αυτοδυναμία τις τελευταίες μέρες αλλά το ενδεχόμενο να καταφέρει να μπει στη Βουλή το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών ενδέχεται να δυσκολέψει πολύ την προσπάθεια του.

Χθες, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε από την Ομόνοια:

Θέλουμε να σας μιλήσουμε καθαρά και με το χέρι στη καρδιά. Εμείς στο πιλοτήριο αντιπροσώπους των απόψεων της κ. Μέρκελ, δε πρόκειται να δεχθούμε. Καθαρά και ξάστερα. Δεν έχουμε σκοπό να συγκυβερνήσουμε παρέα με τους εντεταλμένους των μνημονίων. Παλαιότερους ή και νεότερους. Γιατί κάτι τέτοιο μόνο αστάθεια, μόνο ανωμαλία, και απογοήτευση θα προκαλούσε. Για αυτό και σας καλούμε να καθαρίσετε εσείς με τη ψήφο σας τους όρους για την επόμενη μέρα. Δώστε με τη ψήφο σας σταθερότητα. Δώστε μας τη δύναμη να απογειώσουμε την Ελλάδα. Δώστε στο ΣΥΡΙΖΑ και στην Ελλάδα αυτοδυναμία για να ξεκολλήσει από το χθες, της διαπλοκής, της υποτέλειας και των μνημονίων της καταστροφής.

Μπορεί πλέον ο Τσίπρας να διαθέτει την επιλογή συγκυβέρνησης με τους Ανεξάρτητους Έλληνες αλλά έχω την εντύπωση ότι αν δει ότι το κόμμα του Πάνου Καμμένου, το ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα είναι μεταξύ του 3% και του 4.5%, θα μπει στον πειρασμό να πάει σε δεύτερες εκλογές, ελπίζοντας να στείλει και τα τρία αυτά κόμματα εκτός Βουλής, πιέζοντας έμμεσα τόσο το Ποτάμι όσο και το ΚΚΕ.

Δυο μέρες πάντως πριν τις εκλογές, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανεβάζει τους τόνους και δεν προετοιμάζει το έδαφος για κανενός τύπου κωλοτούμπα. Για να δούμε...