Περίεργες συμπτώσεις με τους επιτυχόντες και τους συγγενείς τους στην Εθνική Σχολή Δικαστών

3.1.15

Photo credit: Dan4th Nicholas
Μερικές φοβερά περίεργες συμπτώσεις στα αποτελέσματα των εξετάσεων για το δικαστικό σώμα παρατήρησε ο Αθανάσιος Αναγνωστόπουλος, δικηγόρος και διαχειριστής του blog Αναμόρφωση.

Τον Ιανουάριο του 2014, ο κ. Αναγνωστόπουλος είχε παρατηρήσει ότι τρεις στενοί συγγενείς ανώτατων δικαστικών λειτουργών της χώρας ενώ είχαν μέτρια επίδοση στις γραπτές εξετάσεις, θριάμβευσαν στις προφορικές εξετάσεις με αποτέλεσμα να καταφέρουν να γίνουν δεκτοί στην Εθνική Σχολή Δικαστών.

Φέτος, το φαινόμενο παρατηρήθηκε και πάλι με μια αλλαγή ρόλων: θριάμβευσε συγγενικό πρόσωπο δικαστή που ήταν μέλος της περσινής εξεταστικής επιτροπής ενώ στη φετινή εξεταστική επιτροπή ήταν συγγενής προσώπου που τα κατάφερε στις προηγούμενες εξετάσεις. Διαβάστε αναλυτικά εδώ.

Στα δικά μου μάτια, αυτές οι συμπτώσεις βλάπτουν το κύρος της ελληνικής Δικαιοσύνης πολύ περισσότερο από διάφορες δήθεν πολύκροτες υποθέσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Καλό θα ήταν κάποιος να μας εξηγήσει τι συμβαίνει ή τουλάχιστον να προσπαθήσει να αλλάξει τα πράγματα.