Πεταλωτής: Το δίλημμα «μνημόνιο - αντιμνημόνιο» είναι πλαστό, πρέπει να δούμε πιο μακριά

5.1.15


Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Δημοκρατικού Σοσιαλισμού και πρώην υπουργός, Γιώργος Πεταλωτής, μίλησε σήμερα στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων είπε:

Το μεγάλο δίλημμα για μας δεν έχει καμία σχέση με τα πλαστά ακόμη διλήμματα “μνημόνιο ή αντιμνημόνιο”, διότι αποδείχτηκε ότι και ο κ. Σαμαράς, ως άκρως αντιμνημονιακός, ανέλαβε την εξουσία και ο κ. Τσίπρας ήδη άρχισε να κάνει όλες εκείνες τις κυβιστήσεις και ως άκρως αντιμνημονιακός να δεσμευτεί. Το μεγάλο ζητούμενο είναι ότι θα πρέπει η χώρα να κυβερνηθεί από πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες θα δουν πολύ πιο μακριά απ' ό,τι βλέπαμε μέχρι τώρα.

Να συνεχιστούν, δηλαδή, οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις και οι αλλαγές, που σε αυτήν την ταραγμένη διετία με τις πιο δύσκολες συνθήκες από την μεταπολίτευση και μετά, τολμήσαμε και κάναμε. Μεταρρυθμίσεις, τις οποίες απαρίθμησε ο κ. Σαμαράς, χωρίς να φείδεται λόγων, αλλά οικειοποιώντας τες και παρουσιάζοντας τες σαν δικά του επιχειρήματα... Καλλικράτης, διαύγεια ηλεκτρονική συνταγογράφηση, ηλεκτρονικές προμήθειες και για πρώτη φορά οικονομικός εισαγγελέας και νομοθετικό πλαίσιο φορολογικής σύλληψης φοροδιαφυγής.