Σαχινίδης: Η κυβέρνηση Σαμαρά απέτυχε εκεί που πέτυχαν Ιρλανδία και Πορτογαλία

22.1.15


Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε χθες στον Real Fm ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Φίλιππος Σαχινίδης, ασκώντας δριμύτατη κριτική τόσο στην παροχολογία Σαμαρά όσο και σε αυτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Παραθέτω ένα ενδιαφέρον απόσπασμα:

Το μεγάλο δίλημμα κι ερώτημα για την επομένη των εκλογών είναι, εάν η κυβέρνηση η οποία θα συγκροτηθεί, θα έχει τη δυνατότητα να καθίσει στο τραπέζι των συζητήσεων με τους Ευρωπαίους  να παρουσιάσει, όπως προτείνει το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, ένα ελληνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων. Ένα σχέδιο που θα τυγχάνει ευρύτερης πολιτικής υποστήριξης, που θα το έχουν αποδεχτεί  οι Έλληνες ως τη δική τους πρόταση, ώστε σε ό,τι αφορά μεν την ΕΚΤ να επωφεληθούμε απ’ αυτό πρόγραμμα χαλάρωσης ποσοτικής, σε ό,τι δε αφορά τους Ευρωπαίους να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε θετικές αποφάσεις για το χρέος.

Διότι δυστυχώς ένα καθήκον είχε η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, να βγάλει τη χώρα από το πρόγραμμα με ασφάλεια και οριστικά, αλλά απέτυχε. Απέτυχε σ’ αυτό που πέτυχαν η Ιρλανδία και η Πορτογαλία.

(...)

Αν υπήρχε συναίνεση και αν υπήρχε συμφωνία μεταξύ των βασικών πολιτικών κομμάτων από το 2010, ούτε το πολιτικό, ούτε το κοινωνικό, ούτε το οικονομικό κόστος θα ήταν τόσο όσο αποδείχτηκε εκ των υστέρων.

Παρά το γεγονός ότι πέρασαν πέντε χρόνια, παρά το γεγονός ότι η ανεργία ανέβηκε στο 1,3 εκ. και χάσαμε περίπου ένα στα πέντε ή ένα στα τέσσερα ευρώ που παράγει η ελληνική οικονομία, ακόμη και σήμερα που συζητούμε εξακολουθούν  κάποιοι να σκέφτονται με όρους παροχών.

Ακούω τον κύριο Σαμαρά να κάνει συνέχεια φορολογικές παροχές. Αλήθεια το Υπουργείο Οικονομικών θα τιμολογήσει αυτές τις παροχές που κάνει η ΝΔ τώρα κατ’ αντιστοιχία με τις τιμολογήσεις που έκανε στο πρόγραμμα παροχών του ΣΥΡΙΖΑ; Διότι και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ συναγωνίζονται ποιος θα κάνει τις περισσότερες παροχές παραμονές των εκλογών. Αλλά δεν μας λένε από πού θα βρουν τα χρήματα αυτά, όταν ξέρουμε πόσο δύσκολες είναι οι συνθήκες και δεν μπορούμε να βγούμε στις αγορές.

9 σχόλια:

 1. Ενδιαφέρον! Αυτό θα πει αξιόπιστος πολιτικός λόγος! Και συνέπεια φυσικά. Λόγων και έργων. Τα ίδια ακριβώς έλεγαν και λένε και ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ και το ΚΚΕ και η ΔΗΜΑΡ, με την-επουσιώδη, τι άλλο;-διαφορά ότι εκείνοι ήταν ελάχιστα συνεπέστεροι με τα δικά τους λόγια: καταψήφιζαν αυτό που θεωρούσαν αποτυχημένο. Ο Σαχινίδης και η ομάδα ΓΑΠ ΥΠΕΡΨΗΦΙΖΑΝ! Μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου 2014 ΥΠΕΡΨΗΦΙΖΑΝ! Είναι μελαγχολικό ότι μια τέτοια συνεπεια θα αψηφιστεί από το εκλογικό σώμα στις 25 ιανουαρίου. Υπάρχει κάτι που δεν κατάλαβαν οι ψηφοφόροι; Για να τους ρίξουμε το βέβαιο φταίξιμο. Ο ΓΑΠ λάθει δεν κάνει, όπως όλοι ξέρουμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Γνωρίζεις αν υπήρχαν κάποια νομοσχέδια που καταψήφισαν;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. παραγκάρχης ο συνεναιτικός22 Ιανουαρίου 2015 - 1:35 μ.μ.

  Μάλλον ξεχνά ότι η Ιρλανδία και η Πορτογαλία δεν είχαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
  Όσοι ελαφρά τη καρδία εγκαλούν όσους δε συνεργάστηκαν με τους γκάνγκστερς, μπορούν να φτιάξουν έναν πολιτικό φορέα που θα συνεργαστεί μαζί τους.
  Μετά από 40 χρόνια κλεψιάς και μια μεγαλόπρεπη χρεωκοπία, οι μόνοι που συνεργάζονται μαζί τους είναι οι υπερήλικες τηλεθεατές και οι ανόητοι ή ανήθικοι κάθε ηλικίας.
  Συναίνεση και συνεργασία με κάποιους αποδεδειγμένα ανίκανους και διεφθαρμένους ισοδυναμεί με πολιτική και συνεπάγεται την κοινωνική αυτοκτονία.
  Στην πράξη άλλωστε αποδείχθηκε ότι αυτή η συνεργασία δε μπορεί παρά να αφορά μόνο ακροδεξιούς και εκδοτικά μορφώματα ειδικού σκοπού.
  Προσωπικά αμφιβάλλω αν στη χώρα έχουν απομείνει υγιείς και δημιουργικές κοινωνικές δυνάμεις μετά από τόσα χρόνια οικογενειοκρατίας, διαπλοκής, αναξιοκρατίας, αίσχους.
  Ακόμα όμως κι' αν έχουν απομείνει, κάνουν πολύ καλά που κλείνονται στο καβούκι τους.
  Νομίζω πάει πολύ να τους ζητάμε να βγουν μπροστά και να βάλουν πλάτη για τη διαιώνιση αυτής της κατάστασης.
  Όσο πιασάρικα και να είναι τα σλόγκαν τύπου να αλλάξουμε τα πάντα χωρίς να γκρεμίσουμε τη χώρα, αυτό που πραγματικά προτείνουν είναι η ανακαίνιση της παράγκας.
  Ε λοιπόν η παράγκα θέλει γκρέμισμα, έτσι ώστε να γίνει προσπάθεια κτισίματος ενός κανονικού σπιτιού στη θέση της.
  Δε ξέρω αν θα χρειαστεί να μείνουμε άστεγοι για ενα διάστημα μέχρι να είναι έτοιμο το καινούριο μας σπίτι.
  Αυτό που ξέρω είναι ότι δε μπορούμε να συνεχίσουμε να κατοικούμε στην παράγκα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Κάποια? Πόσα κάποια? Τόσα που να δικαιολογούν όλα τα υπόλοιπα που υπερψήφισαν? Και ο ψηφοφόρος στον οποίο απευθύνεται αυτή η πολιτική διάνοια που λέγεται ΓΑΠ τι ακριβώς καλείται να εκτιμήσει: τα πολλά που ψήφισε ή τα ελαχιστότατα που καταψήφισε; Η ψυχή του ΓΑΠ σαφώς και ξέρει γιατί έκανε το προσωποπαγοθνησιγενές κόμμα. Η λογική όμως αρνείται να δεχτεί αυτό που η ταραγμένη ψυχή έφτιαξε.
  Στο Γιώργο Παπανδρέου η καλή του τύχη του έδωσε ευκαιρίες να τελειώσει αξιοπρεπώς την ατυχή πολιτική του καριέρα. Καμιά δεν άδραξε. Ούτε το 2007-ποσοστό 38%-ούτε το 2011, που απέφυγε τις εκλογές για να μην εισπράξει μια ήττα που ακόμη και σήμερα θα φάνταζε θρίαμβος-22% τού έδιναν οι δημοσκοπήσεις τότε. Διάλεξε το τέλος που θα έχει στις 25 Ιανουαρίου. Όπως σε κάθε τι που διάλεγε, έκανε κι εδώ την χειρότερη επιλογή-παρόλο ότι έχει ακόμη μια ευκαιρία ακόμη για να διασώσει την ΥΣΤΕΡΟΦΗΜΙΑ ΤΟΥ. Έστω τώρα, την ύστατη ώρα, να ενωθεί με την Παράταξη που τον τίμησε τόσο γενναιόδωρα. Κανείς δεν χάθηκε από περίσσεμα καρδιάς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Δηλαδή η διάσωση της χώρας, περνούσε μέσα από τη συνεργασία των άλλων κομμάτων με τους κατστροφείς της. Ενδιαφέρουσα άποψη!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ευχουλα εχεις βαλει το μυαλο σου στο blender
  τι σε νοιαζει για την υστεροφημια του παπανδρεου
  χεστηκε ο παπανδρεου για την υστεροφημια που θα εχει σε βενιζελοσαμαραδες

  αλήθεια ποιος ειχε πει στις 03 Μαΐ. 14
  «Δεν υπάρχει νέο Μνημόνιο, δεν υπάρχουν νέα μέτρα... Και θα μείνουν στα κρύα του λουτρού όλοι αυτοί που κλαίνε και οδύρονται επειδή η χώρα βγαίνει από την κρίση.», «Τώρα, που βγήκαμε στις αγορές με επιτόκιο ίσο με το επιτόκιο που μας δανείζει το ΔΝΤ, μπορούμε να αντλήσουμε από τις αγορές τα 25 εκατομμύρια που μας δάνεισε το ΔΝΤ και να φύγει το ΔΝΤ από το πρόγραμμα. Κι έτσι να μην υπάρχει λόγος ύπαρξης της τρόικας».

  ποιος θα γραφει στο βιογραφικο του σαν αρχηγος κομματος 13% το 2012 και 12% το 2012και 8% το και 3%, και να τα αρθροισει ολα μαζι ούτε το 38% του γαπ το 2007 δεν φτανει και θα στενοχωριεται για την υστεροφημια του ο καημενος;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Η υστεροφημία δεν απευθύνεται αλλά ούτε και δίνεται από βενιζελοσαμαράδες-αν ήταν έτσι δεν θάταν υστεροφημία. Η Ιστορία απονέμει θέσεις και δικαιώνει σαν υστεροφημία. Το σωστό θάταν να λες ότι είμαι εγώ αυτός που χέστηκα για την υστεροφημία του ΓΑΠ-τόχω ξαναγράψει από αυτό εδώ το μπλογκ ότι από τον Παπανδρέου περίμενα πάντα τα χειρότερα και ποτέ δεν με διέψευσε. Τώρα το ότι ο Παπανδρέου χέστηκε για την υστεροφημία είναι ίδιο της πνευματικής του συγκρότησης: αγνοεί την Ιστορία, ποτέ δεν συνδιαλέχτηκε μαζί της και αντίστοιχα θα τον αγνοήσει και αυτή. Απλά λέω ότι απαξιώθηκε μέσα στα πλαίσια της Ιστορίας, στα πλάισια του Έθνους δηλαδή. Απαξιώθηκε στα πλαίσια του λαού. Απαξιώνεται τώρα στα πλαίσια της παράταξης. Απαξιώνεται ακόμη και στα πλαίσια της ίδιας της οικογενειακής του Ιστορίας. Με μια φράση: ΔΕΝ ΑΦΗΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΟΡΘΙΟ!
  Υ.Γ. Μ'αρέσει ότι είσαι επιμελής στο να μετράς τα ποσοστά του Βενιζελου αλλά την ιλιγγιώδη απόσταση από το 44% μέχρι το 1,5% την προσπερνάς με ψυχραιμία ...πεθαμένου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Αφού ξέρεις ποια νομοσχέδια καταψήφισε, πες μας ποια είναι αυτά. Μη ντρέπεσαι.
  Από εκεί και πέρα, δεν πιστεύω να γίνεις κι εσύ σαν τον αρχηγό σου, που επί 3 χρόνια κατηγορούσε τον ίδιο τον Παπανδρέου και την πολιτική της διετίας 2009-11, καλύπτοντας ταυτόχρονα όλα τα αίσχη Σαμαρά
  και ξαφνικά πριν από 15 μέρες θυμήθηκε ότι το ΠΑΣΟΚ το 2009-11 έσωσε την Ελλάδα!!!!
  Έχει πλάκα να βλέπεις το Βενιζέλο, το Φλωρίδη και την Καϊλή να το λένε αυτό... και να απορούν για ποιο λόγο έφυγε ο Παπανδρέου από το ΠΑΣΟΚ-Ελιά-ΔΗΠΑΡ.
  Εσύ ετοιμάσου να αρχίσεις να υποστηρίζεις τη Φώφη μετά τις εκλογές.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Να γκρεμιστεί η παράγκα και να χτιστεί νέα που υπόσχεται να μας φέρει τις "ομορφιές" της παλιάς. Ζήτω ο Ελληνάρας!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή