Αφού μάθουμε και τι μάρκα είναι οι κάλτσες του Βαρουφάκη, ας πούμε και στους Ευρωπαίους τι θέλουμε

4.2.15


Παρατηρώ ότι μετά τις εκλογές επικρατεί ένα κλίμα ευφορίας στην Ελλάδα, μια χώρα που μοιάζει να έχει απαλλαγεί από τα προβλήματα που την ταλαιπωρούσαν κι έτσι έχει χρόνο να ασχολείται με τις ενδυματολογικές επιλογές των μελών της νέας κυβέρνησης.

Δυστυχώς στην Παραπολιτική δεν διαθέτουμε το αναγκαίο πολιτισμικό και γνωσιολογικό υπόβαθρο για να συμμετέχουμε στις σχετικές συζητήσεις, γι' αυτό και προτιμούμε να ασχοληθούμε με ευτελή ζητήματα όπως το που πηγαίνει αυτή η χώρα.

Δεν ξέρω πόσοι το έχουν συνειδητοποιήσει αλλά προς το παρόν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξαρτήτων Ελλήνων δεν έχει ενημερώσει τους εταίρους της χώρας για το τι ακριβώς επιδιώκει από τη διαπραγμάτευση και για τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεται να κυβερνήσει αυτόν τον τόπο.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης λέει διάφορα χαριτωμένα για το χρέος τα οποία δεν αφορούν κανέναν, κυρίως γιατί πέρα από τους διάφορους εγχώριους σοφούς, κανείς άλλος δεν θεωρεί ότι το χρέος είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα. Επίσης, λέει ότι δεν θέλει να πάρει τα λεφτά του υπάρχοντος προγράμματος και προτιμά να του επιτρέψουν να εκδώσει έξτρα έντοκα ομόλογα, λες και οι ελληνικές τράπεζες έχουν καμιά φοβερή ρευστότητα που αρκεί και για τη χρηματοδότηση του εκλογικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε όσες συναντήσεις έχουν κάνει προς το παρόν ο Τσίπρας και ο Βαρουφάκης, τους ρωτάνε τι εννοούν με τον όρο «μεταρρυθμίσεις». Οι δυο άνδρες απαντούν ότι θα πατάξουν τη...φοροδιαφυγή και οι συνομιλητές τους χαμογελούν. Η πάταξη της φοροδιαφυγής αποτελεί υποχρέωση κάθε κυβέρνησης σε κάθε χώρα, δεν αποτελεί κάποια φοβερή δέσμευση άσκησης πολιτικής. Την ίδια ώρα, οι υπουργοί της κυβέρνησης ανακοινώνουν προσλήψεις, αυξήσεις και ξήλωμα μεταρρυθμίσεων. Πώς ακριβώς θα επιτευχθούν οι ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί παράλληλα με όλα αυτά;

Προς το παρόν λοιπόν, η διαπραγμάτευση δεν έχει αρχίσει και τα περί θετικού κλίματος που παπαγαλίζουν τα ελληνικά ΜΜΕ είναι ανοησίες. Στον ΣΥΡΙΖΑ ήδη γνωρίζουν ότι δεν έχουν τον παραμικρό σύμμαχο στις ανοησίες που λένε τόσο καιρό περί αλλαγής σε Ελλάδα και Ευρώπη και πλέον βλέπουν ότι η Γερμανία όχι μόνο δεν τους φοβάται αλλά αντίθετα τους περιφρονεί ως περιθωριακούς.

Τους απειλούμε ότι αν δεν μας κάνουν τα χατίρια, θα αυτοκτονήσουμε και προς το παρόν μας απαντούν «οκ».