Η συμμετοχή των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση μειώνει σημαντικά την αξιοπιστία της χώρας

5.2.15


Το αναφέρουν οι περισσότεροι διεθνείς αναλυτές σε δημόσιες και ιδιωτικές αναφορές τους αλλά τα ελληνικά ΜΜΕ επιμελώς το κρύβουν καθώς ζουν τον δικό τους μήνα του μέλιτος υπό το γενικό σύνθημα «Πρώτη φορά Αριστερά».

Η αλήθεια όμως είναι ότι το πρώτο μεγάλο στρατηγικό λάθος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η επιλογή συγκυβέρνησης με τους Ανεξάρτητους Έλληνες κι όχι με το Ποτάμι, δηλαδή με μια πολιτική δύναμη με μεγαλύτερα ποσοστά και ξεκάθαρο ευρωπαϊκό πρόσημο.

Μπορεί εντός Ελλάδας να γελάμε και να παίρνουμε λίγο ανάλαφρα το τσίρκο του Πάνου Καμμένου αλλά στην Ευρώπη κανείς έστω δεν χαμογελά με τις σκληρά αντιευρωπαϊκές, αντισημιτικές και ακροδεξιές απόψεις του εν λόγω κόμματος. Κανείς δεν υποτιμά τη λατρεία που τρέφει το συγκεκριμένο κόμμα στην αυταρχική Ρωσία, κανείς δεν μπορεί να ανεχθεί το ότι στηρίζει δημόσια τον Πούτιν για την προσάρτηση της Κριμαίας.

Εξάλλου, πολλοί ήταν αυτοί που έπαθαν σοκ κι από την «ηθική ευελιξία» που έδειξε ένα αριστερό κόμμα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ ως προς την επιβράβευση αυτών των ανθρώπων. Όταν συγκυβερνάς με τον Καμμένο, είναι πολύ πιθανό η πρώτη εντύπωση που θα σχηματίσουν για σένα να είναι ότι είσαι ένας αδίστακτος τυχοδιώκτης...