Εγένετο κωλοτούμπα: Το Μνημόνιο είναι εδώ και θα λέγεται πλέον «νέο ελληνικό πρόγραμμα»

13.2.15


Το «νέο ελληνικό πρόγραμμα» είναι σύμφωνα με τις αποψινές δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα το αντικείμενο των διαβουλεύσεων της χώρας με τους Ευρωπαίους εταίρους και δανειστές της.

Ο πρωθυπουργός χρησιμοποίησε τον όρο «τεχνικές αντιπροσωπείες» για να μην πει τη λέξη «Τρόικα» και συμπλήρωσε ότι η διαπραγμάτευση συνεχίζεται. Διευκρίνισε ότι θα πρέπει να ξεχάσουμε το Μνημόνιο όπως το γνωρίσαμε και συμπλήρωσε ότι με το νέο πρόγραμμα η κυβέρνηση θα προωθήσει πολλές από τις μεταρρυθμίσεις που αυτό περιλάμβανε. Σπάζοντας κάθε ρεκόρ σουρεαλιστικού τυχοδιωκτισμού, άσκησε και κριτική στις προηγούμενες κυβερνήσεις που δεν προώθησαν μεγάλες αλλαγές!

Μένει πάντως να δούμε αν η κωλοτούμπα αυτή θα αποδεχθεί αρκετή για να επιτευχθεί η συμφωνία στο Eurogroup της Δευτέρας καθώς την ίδια ώρα η Μέρκελ δήλωνε ότι το υπάρχον πρόγραμμα της Ελλάδας είναι σε ισχύ και η μόνη λύση είναι αυτό να επεκταθεί.

Προσωπικά, θεωρώ απολύτως θετική για τη χώρα τη σκληρά μνημονιακή στροφή του ΣΥΡΙΖΑ και αδιαφορώ πλήρως για το πολιτικό κόστος που θα εισπράξει ο ίδιος ο Τσίπρας. Ας ξαναβάλει τα κάγκελα έξω από τη Βουλή, αρκεί να σωθεί η παρτίδα για την Ελλάδα.