Ο Βαρουφάκης βάφτισε «εισροή καταθέσεων» την...καταβολή συντάξεων

26.2.15


Εισροές καταθέσεων 700 εκατ. ευρώ καταγράφηκαν μετά τη συμφωνία του Eurogroup, είπε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για απόδειξη της αποκατάστασης της εμπιστοσύνης και της ηρεμίας. Φευ!

Την Τρίτη μάλλον δεν συνωστίζονταν στα γκισέ των τραπεζών για να ξακαταθέσουν τις αποταμιεύσεις τους όσοι τις είχαν «τραβήξει» τις προηγούμενες ημέρες, εξαιτίας του κινδύνου ρήξης με την τρόικα.

Πράγματι, οι καταθέσεις ιδιωτών και επιχειρήσεων αυξήθηκαν κατά 718 εκατ. ευρώ, αλλά το «θαύμα» οφείλεται στην καταβολή των συντάξεων. Έτσι αυξήθηκαν οι καταθέσεις των ιδιωτών και μειώθηκαν ισόποσα οι καταθέσεις της γενικής κυβέρνησης. Επειδή όμως τα στοιχεία για τις εισροές και τις εκροές που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφέρονται μόνο στις καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα, εμφανίστηκε αύξηση, ενώ το αποτέλεσμα είναι στην πραγματικότητα μηδενικό.

Περισσότερα στην Καθημερινή. Εντάξει μωρέ, υπουργός Οικονομικών είναι ο άνθρωπος, δεν είναι υποχρεωμένος να γνωρίζει πότε η κεντρική κυβέρνηση καταβάλει τις συντάξεις. Διαπραγματευόταν, δεν ήξερε.

6 σχόλια:

 1. τώρα καταλαβαίνω γιατί στα πανεπιστήμια ήταν πάντα καθηγητής επισκέπτης...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ο άνθρωπος είναι επικίνδυνος, πάρτε τον από εκεί τώρα .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Η αλαζονία του υπερφίαλου Βαρουφάκη χαντάκωσε τη χώρα. Γιατί για τον Σύριζα δεν τίθεται θέμα, έτσι και αλλιώς οι περισσότεροι εκεί ζούν σε άλλο πλανήτη, εκτός από όσους ήξεραν πολύ καλά τον στόχο τους, που δεν ήταν άλλος από την εξουσία.
  Όλοι θυμόμαστε τον κύριο σόουμαν να λέει ξανά και ξανά οτι: ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΤΟΞΙΚΟ ΧΡΉΜΑ,ΘΕΛΟΥΜΕ ΧΡΟΝΟ". Δυστυχώς έπεσε και αυτός και εμείς στους σκληρούς πραγματιστές, που πήραν την πάσα και πράγματι έδωσαν στον Βαρουφάκη αυτό ακριβώς που ζητούσε. ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΜΕΤΡΑ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΧΡΗΜΑ, έως τον Ιούνιο και ΑΝ εκτελέσουν σωστά το πρόγραμμα. Ο τύπος τους έχει εντυπωσιάσει με τις αρλουμποειδής φράσεις του και το λεξιλόγιό του και πίστεψαν οτι ξέρει τι κάνει...
  Σίγουρα έχουν πανικοβληθεί όλοι πλέον εκεί μέσα, αφού σήμερα ο γραφικός Φλαμπουράρης είπε οτι μάλλον δεν θα έχουν να πληρώσουν τους τόκους στο ΔΝΤ και θα ζητήσουν - λέει - μια παράταση! Αν είναι δυνατόν! Αυτός ο γραφικός τύπος λέγεται οτι είναι ο συμβουλάτορας του Τσίπρα..
  Δυστυχώς το δημοσιονομικό κενό είναι πολύ μεγαλύτερο. Χρήματα ΔΕΝ πρόκειτα να βρούν από πουθενά αλλού παρά μόνο από μας!
  Θα το ρίξον στον εξτρεμισμό, στις δίκες και στην μισοσαλεμένη Ζωή στη Βουλή για να αποπροσανατολίσουν τον κοσμάκη.. Για πόσο χρόνο μπορούν όμως;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Απίστευτο !
  Συνεχίζουμε
  ΟΧΙ να είμαστε ο αδύνατος κρίκος
  αλλά επι πλέον και ΜΗ ΣΟΒΑΡΟΣ .

  Με show δεν βάφονται αυγά !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Παιδια, ο τυπος δεν εχει διαισθηση του τι συμβαινει. Μην τον παιρνετε στα σοβαρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Σε λίγο θα είναι ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ και θα το καταλαβει

  ΑπάντησηΔιαγραφή