Πανούσης όπως Καρατζαφέρης για το μεταναστευτικό

23.2.15


Ακόμη και τη μονομερή ακύρωση της συνθήκης Σένγκεν προτείνει ως ύστατη λύση ο Γιάννης Πανούσης προκειμένου να αντιμετωπιστεί δραστικά το πρόβλημα με τους μετανάστες στην Ελλάδα σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν εισακουστεί από τους εταίρους της.

«Αν οι Ευρωπαίοι δεν καταλαβαίνουν τι τους λέμε, τότε να σπάσουμε τη συνθήκη Σένγκεν και να δώσουμε χαρτιά σε 300.000 μετανάστες που θα διαχυθούν στην Ευρώπη» ανέφερε χαρακτηριστικά την Κυριακή στον ΣΚΑΪ και στον Παύλο Τσίμα ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, διευκρινίζοντας πάντως ότι αυτή είναι προσωπική του άποψη.

«Θα χρειαστούν δύο χρόνια για να αλλάξει η συνθήκη του Δουβλίνου, όμως έως τότε θα έχουμε 2,5 εκατ. παράνομους μετανάστες στην Ελλάδα» επισήμανε.

Δεν το λέω για να δημιουργήσω εντυπώσεις αλλά ο πρώτος πολιτικός που άρχισε να λέει αυτές τις ανοησίες περί ακύρωσης της συνθήκης Σένγκεν ήταν ο Γιώργος Καρατζαφέρης ο οποίος επίσης μόνιμα προέβλεπε ότι θα φτάσουν στην Ελλάδα εκατομμύρια μετανάστες.

Φαίνεται ότι αποτελεί διακομματική ονείρωξη η μόνιμη διατύπωση απειλών τύπου «θα αυτοκτονήσουμε αν δεν μας βοηθήσετε» προς την υπόλοιπη Ευρώπη.