Σαμαράς και Βενιζέλος εγγυώνται ότι δεν θα υπάρξει «παρένθεση ΣΥΡΙΖΑ»

27.2.15


Κάτι οριακά περισσότερο από 1 μήνα ζωής έχει συμπληρώσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξαρτήτων Ελλήνων και ήδη πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται αν θα καταφέρει να επιβιώσει κατά τη διάρκεια των επόμενων τεσσάρων μηνών.

Μετά τις εκλογές, στη δημόσια συζήτηση δεν υπάρχει κανένα άλλο κόμμα πλην του ΣΥΡΙΖΑ και κανένας άλλος πολιτικός εκτός από τους Τσίπρα, Βαρουφάκη, άντε και Λαφαζάνη. Η αμηχανία της Νέας Δημοκρατίας είναι πρωτοφανής, το ΠΑΣΟΚ έχει δίκιο στα περισσότερα που λέει αλλά δεν το ακούει κανείς ενώ το Ποτάμι είναι προς το παρόν ένα κόμμα κοινοβουλευτικά πιο αδιάφορα κι από τη συγχωρεμένη τη Δημοκρατική Αριστερά, κάτι που δεν ήταν εύκολο να το πετύχουν.

Έχω την αίσθηση ότι ο μόνος λόγος που δεν απειλείται ακόμα η απόλυτη κυριαρχία του ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις απίθανες κωλοτούμπες της τελευταίες εβδομάδας, είναι η παραμονή του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου στα πολιτικά πράγματα. Με τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει αγκαλιάσει πλέον για τα καλά το Μνημόνιο, το μόνο επιχείρημα που έχει απομείνει υπέρ της κυβέρνησης είναι το «σου άρεσαν καλύτερα οι προηγούμενοι;».

Όσο αυτοί οι δυο τρομακτικά φθαρμένοι πολιτικοί δεν πάνε στο σπίτι τους, περιμένοντας την καταστροφή της χώρας για να δικαιωθούν, τόσο η ακατάσχετη μπουρδολογία του Αλέξη Τσίπρα θα ηχεί λυτρωτικά στα αυτιά των Ελλήνων πολιτών.

Η εκλογή ΣΥΡΙΖΑ μηδένισε το κοντέρ για όλους κι αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει όσο εκκωφαντικά και αν αποτύχει στο τέλος η σημερινή κυβέρνηση. Προς το παρόν, ο Τσίπρας πρέπει να είναι κάτι παραπάνω από ευτυχής που τον αντιπολιτεύονται οι αποτυχημένοι του χθες που αποδοκιμάστηκαν από τον ελληνικό λαό.