Σφοδρή κριτική Γιούνκερ σε Τσίπρα-Βαρουφάκη: Είναι άπειροι, προσέβαλαν τη Γερμανία, πλειοδοτούν στις λέξεις

23.2.15


«Δεν θα συμβεί έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ», είναι ο τίτλος συνέντευξης του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, στην γερμανική οικονομική επιθεώρηση «WirtschaftsWoche», στην οποία καταλογίζει στη νέα ελληνική κυβέρνηση, λάθη και στους Έλληνες ευθύνες για την κρίση, δεν θεωρεί ωστόσο ότι θα φθάσουμε σε ένα «Grexit».


«Μέχρι το καλοκαίρι πρέπει να είμαστε σε θέση να συνεννοηθούμε με τη νέα κυβέρνηση στην Αθήνα σε ένα νέο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και ανάπτυξης για την Ελλάδα. Θα εργαστώ μέρα-νύχτα ώστε να το πετύχουμε και μάλιστα με την απαιτούμενη κοινωνική ισορροπία. Είναι αυτονόητο ότι όλες οι υποχρεώσεις απέναντι στους Ευρωπαίους και διεθνείς εταίρους της Ελλάδας πρέπει αν τηρηθούν. Αυτό πρέπει να αποτελεί τη βάση για κάθε νέα συμφωνία», τονίζει ο κ. Γιουνκέρ.

«Μέχρι τώρα δεν συνάντησα πολύ μεγάλη πείρα. Αλλά δεν πρέπει να βγάλουμε πρόωρα συμπεράσματα από αυτό. Δεν έπεσε από τον ουρανό ποτέ κανένας ειδικός - ούτε στην Ελλάδα», δηλώνει ο κ. Γιουνκέρ, απαντώντας σε ερώτηση αν οι κύριοι Τσίπρας και Βαρουφάκης είναι «τόσο άπειροι ή απλώς μόνο θρασείς», αλλά τονίζει ότι «πρέπει να υποδεχτούμε τη νέα ελληνική κυβέρνηση φιλικά - αν και υψηλόβαθμοι Έλληνες πολιτικοί πλειοδοτούν στην επιλογή των λέξεων». Όταν ένας πρωθυπουργός «βρίζει τους Γερμανούς δύο φορές σε μια εβδομάδα στις προγραμματικές δηλώσεις, δεν το θεωρώ αυτό μορφή υψηλής πολιτικής τέχνης, αλλά οδηγεί σε αναγέννηση των δυσάρεστων αισθημάτων. Υπάρχουν πάρα πολλές λάθος δηλώσεις στην Αθήνα, αλλά αυτό θα με τον καιρό θα αλλάξει», επισημαίνει και, ερωτώμενος αν η ελληνική κυβέρνηση έχει αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης, δηλώνει: «Εξηγώ υπομονετικά ότι η Ευρωζώνη δεν αποτελείται μόνο από μία δημοκρατία, αλλά και από 18 άλλες, τις οποίες πρέπει να λάβει κανείς υπόψη του. Εξηγώ επίσης ότι είναι πολύ δύσκολο να ζητήσεις εκπτώσεις από την Ισπανία, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία, τις οποίες δεν έλαβαν οι ίδιες. Αυτές οι χώρες πέρασαν μέσα από μια «πεδιάδα δακρύων». Ο κόσμος εκεί δεν έχει μεγάλη κατανόηση για το ότι τώρα η Ελλάδα πρέπει να έχει διαφορετική μεταχείριση» και ειδικά σε ό,τι αφορά την εξαγγελία για αύξηση του κατώτατου μισθού. Ο κ. Γιούνκερ διευκρινίζει ότι ο ίδιος δεν ανήκει σε αυτούς που υποστηρίζουν ότι ο κατώτατος μισθός πρέπει να μειωθεί, αλλά σημειώνει ότι «εάν η Ελλάδα αυξήσει τον κατώτατο μισθό, τότε στην Ευρώπη θα υπάρχουν έξι χώρες που θα έχουν χαμηλότερο κατώτατο μισθό και οι οποίες πρέπει να πάνε στα Κοινοβούλιά τους για να επικυρώσουν το πρόγραμμα για την Ελλάδα. Πρέπει να εξηγηθεί στον κ. Τσίπρα και τους συναδέλφους του ότι δεν πρόκειται για εύκολη διαδικασία. Ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα θα είναι υψηλότερος από ό,τι στην Ισπανία ή στη Σλοβακία».

Η εξυπηρέτηση του χρέους είναι σε μερικές χώρες υψηλότερη από ό,τι στην Ελλάδα, τονίζει ακόμη ο κ. Γιούνκερ και προσθέτει:«Όταν η ελληνική κυβέρνηση λέει ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο, τότε αυτό σημαίνει ότι στις χώρες με υψηλότερη εξυπηρέτηση χρέους η οικονομική κατάσταση θα έπρεπε να είναι ακόμη λιγότερο βιώσιμη. Προφανώς κάποιοι δεν έχουν καταλάβει ότι δεν θα έπρεπε να παίζουν με τη φωτιά».

Αναφερόμενος στην κακή διάθεση που υπάρχει μεταξύ των Ελλήνων για τα προγράμματα διάσωσης, ο Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ υποστηρίζει ότι «στα προγράμματα της τρόικας περιλαμβάνονται μέτρα που έχουν αφαιρέσει από τον μέσο Έλληνα την διάθεση για ζωή» και προσθέτει ότι «ποτέ δεν δημιουργήθηκε ατμόσφαιρα νέου ξεκινήματος, διότι ο κάθε Έλληνας είχε την αίσθηση ότι είχε πληγωθεί η αξιοπρέπειά του, συνέβαινε ότι κάτι άδικο», ενώ οι άνθρωποι στην Ελλάδα πιστεύουν ότι δεν ευθύνονται για τα προβλήματα στη χώρα τους. «Δεν ήταν όμως οι Ολλανδοί ή οι Γερμανοί που ψήφιζαν για πάνω από 40 χρόνια ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Η ευθύνη είναι και στις πλάτες των Ελλήνων πολιτών και δεν μπορούν να την αγνοήσουν», τονίζει.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την λειτουργία του ελληνικού κράτους, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφέρει ότι «το κράτος στην Ελλάδα λειτουργεί λιγότερο καλά από ό,τι αλλού» και υπενθυμίζει ότι «η Ελλάδα δεν έχει πχ. Κτηματολόγιο», ενώ «πέρα από αυτό, υπάρχει διαφθορά σε όλα τα επίπεδα», για να καταλήξει παρατηρώντας ότι «η Ελλάδα έχει την τάση όλα αυτά να τα ξεχνάει». Ο ίδιος πάντως επισημαίνει ότι καταβάλλεται τώρα προσπάθεια να εξοπλιστεί διοικητικά το ελληνικό κράτος. «Πρέπει να δοθεί βοήθεια με διάφορες μορφές. Η είσπραξη των φόρων παραμένει πρόβλημα το οποίο είναι δύσκολα κατανοητό από τους βορειοευρωπαίους. Δεν αποτελεί υπεύθυνη στάση έναντι του ίδιου του κράτους σου, όταν πολίτες, κατά τον προεκλογικό αγώνα, σταματούν να πληρώνουν φόρους διότι περιμένουν ότι, υπό τον κ. Τσίπρα, δεν θα πρέπει πλέον να πληρώσουν. Αλλά κάτι κινείται προς την σωστή κατεύθυνση. Περιμένω ότι τώρα θα υπάρξει ένα διάλειμμα μεταρρυθμίσεων, το οποίο όμως δεν πρέπει να κρατήσει πάρα πολύ», τονίζει ο κ. Γιουνκέρ.

Αναλυτικά στην Ημερησία. Νιώθω αμήχανα που δεν διαφωνώ απολύτως σε τίποτα μαζί του.

18 σχόλια:

 1. Φιλε Giordano αυτη ηταν τοσα χρονια τωρα η λογικη του ΣΥΡΙΖΑ και των οπαδων του, παλιων και νεων. Οποιος καταληγει σε μια συμφωνια με τους Ευρωπαιους (και αρα επισης τους Γερμανους) οπου αποδεχεται χρηματοδοτηση με ανταλλαγμα μετρα για τον περιορισμο του ελλειμματος και τη δημιουργια εν συνεχεια πλεονασματων, ειναι γερμανοτσολιας προσκυνημενος μερκελιστης. Με αυτη την επιχειρηματολογια πορευτηκαν 5 χρονια τωρα, με αυτη εκτοξευτηκαν απο το 4% στο 36%, με αυτη δηλητηριασαν τις ψυχες του κοσμακη και θολωσαν τα μυαλα του, εξυπηρετωντας το κομματικο τους συμφερον σε βαρος του λαου και της χωρας (παρεμπιπτοντως το ιδιο ακριβως εκανε και ο Σαμαρας τα πρωτα 2-2,5 χρονια).


  Ολα αυτα μεχρι που κατελαβαν την εξουσια. Τοτε, μεσα σε 10-12 μερες ξεχασανε κουρεματα, perpetual bonds και αλλα πολλα, αποδεχτηκαν μνημονιο και τροικα αλλαζοντας τους απλα το ονομα και ολα καλα.


  Με την ιδια τη λογικη του ΣΥΡΙΖΑ και των ψηφοφορων του τωρα πλεον ειναι και οι ιδιοι "γερμανοτσολιαδες, προσκυνημενοι, μερκελιστες". Αρεσει δεν αρεσει. Εκτος και αν εχουμε αλλα μετρα και σταθμα αναλογα με το τι μας βολευει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ευάγγελος Κορκολής23 Φεβρουαρίου 2015 - 9:55 μ.μ.

  Δηλαδή εννοείς ότι αν δεν έκανε τίποτα η νέα κυβέρνηση τα πράγματα θα ήταν καλύτερα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ευάγγελος Κορκολής23 Φεβρουαρίου 2015 - 9:56 μ.μ.

  Προφανώς όχι σε όλα, σύμφωνα με όλα τα διεθνή ΜΜΕ καθώς και διάφορα εγχώρια, πλην των διαπλεκόμενων με σαμαροβενιζέλους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Είστε δημοκράτες23 Φεβρουαρίου 2015 - 10:48 μ.μ.

  Εγώ δε εξέφρασα άποψη. Είπα τι πιστεύω για τον συντάκτη της ανάρτησης και ιδιοκτήτη του μπλόγκ. Αυτός που γελούσε τον Μάη με τον γέροντα, δεν μπορεί τώρα να τον επικαλείτα! Για άλλη μια φορά, όπως μας συμφέρει σε αυτό το ΄΄δημοσιογραφικό παράδεισο΄΄!
  Για τον Γλέζο έχει γράψει η ιστορία και τα καλά και τα κακά του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Αυτο λεω!
  Το οτι θα εναντιωθεις δεν σημαινει οτι και θα κερδισεις!
  Υπαρχει και η περιπτωση να νικηθεις και να υποχωρησεις!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ε δεν ειναι το ιδιο!
  Μη μου πεις οτι οι προηγουμενοι καταληξαν σε συμφωνια!!!
  Απλως εφαρμοσαν τις αποφασεις των ξενων!
  Ο μονος που προσπαθησε ηταν ο ΓΑΠ (ναι ο "Γιωργακης")!!!
  Αλλο το τι καταφερε!
  Ομως ακομα και το οτι η ανακοινωση εγινε απο το Καστελοριζο εχει τη σημασια του!
  Και μαλιστα μεγαλη!
  ΤΕΡΑΣΤΙΑ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Εννοώ ότι είναι απορίας άξιον πώς χαρακτηρίζατε προδότες, πουλημένους ή ανίκανους τους κυβερνώντες το 2010 και βγαίνατε στο Σύνταγμα με τις κρεμάλες όταν σας αρέσει τόσο πολύ η "πρώτη φορά διαπραγμάτευση" του ΣΥΡΙΖΑ.

  Από εκεί και πέρα,
  ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να κάνει την κωλοτούμπα του και να συνεχίσει από εκεί που άφησαν οι προηγούμενοι.
  Αν ακολουθούσε αυτά που έλεγε επί πέντε χρόνια, τα πράγματα θα ήταν σίγουρα πολύ χειρότερα.
  Αν, όμως, ήταν σωστός (γιατί ας μη γελιόμαστε, και ο Τσίπρας και ο Σαμαράς ήξεραν από την αρχή ποια λύση ήταν η καλύτερη για την Ελλάδα) και δεν είχε παρασύρει τον κόσμο στις πλατείες με γελοίες θεωρίες συνωμοσίας και εναλλακτικές λύσεις που δεν πίστευαν ούτε οι ίδιοι, δημιουργώντας στον κόσμο αισθήματα μίσους για τους κυβερνώντες, σήμερα τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα. Γιατί, πολύ απλά, θα είχαμε βγει από το μνημόνιο εδώ και καιρό όπως και η Ιρλανδία και η Πορτογαλία που είχαν μπει μαζί μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ευάγγελος Κορκολής24 Φεβρουαρίου 2015 - 11:03 μ.μ.

  Καταρχάς το υφάκι "κάναΤΕ", "δείχναΤΕ" όχι σε μένα. Δεν είμαι συνήγορος ούτε εκπρόσωπος Τύπου κανενός παρά μόνο του εαυτού μου.


  Εγώ λοιπόν δεν είπα την κυβέρνηση του 2009 ανίκανη. Μακάρι όλοι οι ανίκανοι να είχαν τέτοια ικανότητα στη μιζοληψία. Πουλημένη; Φυσικά. Αλοίμονο αν πιστεύεις ότι το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν διαπλεκόμενο (hint: είναι ακόμα). Προδότες; Η Ιστορία θα δείξει.


  Από εκεί και πέρα, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κάνει καμμία κωλοτούμπα: προεκλογικά δήλωσε ότι θα κρατήσει τη χώρα στο ευρώ και ότι θα σταματήσει τη λιτότητα. Ένα μήνα μετά, η χώρα είναι ακόμα στο ευρώ και ακόμα γίνεται διαπραγμάτευση για μια τετράμηνη συμφωνία. Παρεμπιπτόντως, αυτά γράφουν και όλα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Οι μόνοι που άρχισαν να βλέπουν κωλοτούμπες από το πρώτο κιόλας λεπτό που έκλεισαν οι κάλπες, είναι αυτοί οι οποίοι 20 χρόνια και 5-6 αυτοδύναμες κυβερνήσεις μετά, παρέδωσαν μια χώρα-ερείπιο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Παρόλο που φαίνεται καθαρά ποιος έχει υφάκι, δεν καταλαβαίνω γιατί παρεξηγήθηκες. Ανήκεις στη μερίδα του κόσμου που της άρεσε να δίνει χαρακτηρισμούς στην κυβέρνηση του 2010. Ο πληθυντικος που χρησιμοποίησα δε σημαίνει ότι σε θεωρώ δικηγόρο κάποιου. Απλά σε θεωρώ μέρος του όχλου. Επειδή δεν ήξερα ποιο συγκεκριμένο χαρακτηρισμό έβαζες (ο όχλος διαχωρίζεται αναλογα με το ποια θεωρία συνωμοσίας πιστεύει), γι αυτό τους έβαλα όλους διαχωρίζοντάς τους με το διαζευκτικό "ή" . Μόνος σου το γραφεις παρακάτω. Χαρακτηρίζεις πουλημένους τους κυβερνώντες του 2010! Άρα είχα δίκιο και δεν υπήρχε λόγος παρεξήγησης. Κοίτα να διαβάζεις προσεκτικά τι γράφει ο άλλος για να μην παρεξηγείσαι άδικα.
  Από εκεί και πέρα, η απάντησή σου (μέσω ερωτήσεως) στο πρώτο μου σχόλιο ήταν άσχετη με αυτό. Εξακολουθώ να θαυμάζω το τι αποκαλΕΙΣ σκληρή διαπραγμάτευση και τι πουλημένη... και να απορώ βεβαίως...
  Τώρα, σχετικά με την τελευταία απάντησή σου, ίσως να μην παρακολουθούσες την αντιπολιτευτική σταση του ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία 5 χρόνια, στο τι πρότεινε τόσα χρόνια ως εναλλακτικές λύσεις στην "πουλημένη" διαπραγματευση του 2010 ο Τσίπρας αλλά και ο Βαρουφάκης, ακόμη και μέχρι την ημέρα των εκλογών. Δεν άκουσες για τα νταούλια, τη μονομερή διαγραφή χρέους, τη χρεωκοπία αντί για μνημόνιο, και τελικά ότι στις 26 Ιανουαρίου τα μνημόνια τελειώνουν!
  Εκτός κι αν όντως πιστευεις ότι το μνημόνιο τελείωσε, ότι δεν υπάρχει τρόικα, ότι ο ΟΠΑΠ θα επιστραφεί από το Μελισσανίδη, ότι θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης κλπ...
  Αυτά που αναφέρεις ότι η λιτότητα τελείωσε, δεν καταλαβαίνω από πού το συμπέρανες... Πότε τελείωσε και δεν το καταλάβαμε; Από την αναφορά στο email Βαρουφάκη στη... ΦΙΛΟΔΟΞΙΑ για αύξηση μισθών σε βάθος χρόνου;;; Το ότι η χώρα θα παραμείνει στο ευρώ το υποσχόταν με εκβιασμό των Ευρωπαίων που θα μας κρατούσαν και θα μας έκαναν και τα χατήρια επειδή θα τους χορεύαμε με τα νταούλια μας. Μετά κατάλαβε ότι η παραμονή στο ευρω δε γίνεται έτσι, αλλά τηρώντας τις συμφωνίες των "πουλημένων".
  Ώστε διαφθορά υπήρχε μόνο τα τελευταία 20 χρόνια; Από το 1981 να υποθέσω ότι εννοείς; Διαφθορά υπάρχει πολλάααα περισσότερα, ναι, ακόμη και πριν το 1974 κι ακόμη πιο παλιά. Αλλά βολευει το παραμυθακι ότι ήμασταν μια ωραια χωρα αδιάφθορων ευγενών μεχρι πριν λιγα χρονια, και μετά ηρθαν καποιοι κακοί και μας έφεραν τη διαφθορα και την κακία. Ο Ελληνάρας πρέπει πάντοτε να βρίσκει καποιον ένοχο για την κατάντια του. Οι κυβερνησεις στήριξαν τη διαφθορά, αλλά δεν την έφεραν. Α, με την ευκαιρία, τα συγχαρητήριά μου στο ΣΥΡΙΖΑ για την επιλογή Παυλόπουλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας και του Τσουκαλά για τη θέση γενικού γραμματέα διοικητικής μεταρρύθμισης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ευάγγελος Κορκολής26 Φεβρουαρίου 2015 - 12:12 π.μ.

  1) Αλοίμονο αν παρεξηγιόμουν με το τι θεωρεί ο κάθε τυχαίος με υφάκι στο ίντερνετ. Διευκρίνισα ότι όταν απευθύνεσαι σε μένα, απευθύνεσαι σε ένα μόνο άτομο και ως εκ τούτου ο πληθυντικός είναι άκυρος.


  2) Δεν δέχομαι υποδείξεις για το τι και πως θα διαβάζω. Ειδικά από τυχαίους στο ίντερνετ.


  3) Δεν "απάντησα" στο αρχικό σχόλιό σου. Ρώτησα τι εννοείς.


  4) Η όλη κουβέντα περί διαπραγμάτευσης είναι χάσιμο χρόνου. Η ουσία είναι τι θα συμβεί στη πράξη και προς το παρόν αυτό δε το γνωρίζουμε.


  5) Θα μπορούσε κάθε πολιτική κουβέντα, για λόγους πληρότητας, να ξεκινάει την ανάλυσή της από τη περίοδο που υπάρχουν τα πρώτα δείγματα πολιτισμού στον Ελληνικό χώρο, αλλά για πρακτικούς λόγους περιορίζομαι στη περίοδο της Τρίτης Ελληνικής Δημοκρατίας.


  6) Υποθέτω ότι στον ιστότοπο του ΣΥΡΙΖΑ μπορείς να βρεις τα στοιχεία επικοινωνίας του κόμματος για να τους στείλεις τα συγχαρητήριά σου. Θα ήθελα και εγώ να στείλω ένα μήνυμα στο φίλο μου το Γιάννη, αλλά αντί να το γράψω εδώ θα του το στείλω απευθείας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. 1) Οπότε, τουλάχιστον με τα δικά σου σχόλια δε θα παρεξηγιέσαι. Καλό είναι αυτό.
  2) Δεν ήταν υπόδειξη, αλλά συμβουλή. Ετσι θα καταλαβαίνεις τι διαβάζεις και θα απαντάς εντός θέματος. Βοηθάει σε δημιουργική συζήτηση. Με αυτό τον τρόπο, ακόμη και οι ειρωνειες σου, κι αυτές εντός θέματος θα είναι.
  3) Όπως έγραψα, απάντησες μέσω ερωτήσεως. Αν είχες διαβάσει πιο προσεκτικά, θα ρωτούσες τουλάχιστον κάτι σχετικό με την απάντησή μου. Ας συνοψίσω την απάντησή μου: Μίλησες για σκληρή διαπραγμάτευση τώρα, σε αντίθεση με τις προηγούμενες.Απάντησα στο σχόλιό σου συγκεκριμένα και σου συνέκρινα συνθήκες και αποτελέσματα του τώρα και του τότε. Διαφωνείς με κάτι που έγραψα ως προς τις συνθήκες ή τα αποτελέσματα των 2 διαπραγματεύσεων; Τι σχέση έχει το ερώτημά σου στην κουβέντα;
  4)Γνωρίζουμε τι έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και 10 μέρες μετά τις εκλογές και γνωρίζουμε το email Βαρουφάκη. Γνωρίζουμε ότι δεν αναφέρεται τίποτα από τα μέτρα της Θεσσαλονίκης (που υποτίθεται ήταν κοστολογημένα, αλλά προφανώς δεν ήταν) Επίσης γνωρίζουμε ότι για 2 μήνες λεφτά δε θα πάρουμε.
  5) Η θέση σου είναι ότι τη διαφθορά την έφεραν συγκεκριμένα κόμματα στην Ελλάδα πριν 20 χρόνια. Με την ειρωνεία σου αυτοακυρώνεσαι, οπότε εγώ δεν έχω να γραψω κάτι παραπάνω.
  6) Το υπονοούμενο του σχολίου μου, μάλλον δεν το έπιασες ή το πιθανότερο τό 'πιασες αλλά έκανες πως δεν κατάλαβες...
  Στείλε στο Γιάνη συγχαρητήρια. Θα έχουν μεγάλη αξία γι αυτόν, μια και θα είναι από άνθρωπο που πραγματικά πιστεύει ότι ο Βαρουφάκης, πιστός στα όσα έλεγε 5 χρόνια τώρα, έκανε μια σκληρή διαπραγμάτευση και πέτυχε αλλαγή πορείας της χωρας...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Ευάγγελος Κορκολής28 Φεβρουαρίου 2015 - 4:08 μ.μ.

  1) Αναφέρομαι στα δικά σου σχόλια.
  2) Πάσχεις στη κατανόηση κειμένου.
  3) Ρώτησα κάτι πολύ σαφές, αλλά επειδή πάσχεις στη κατανόηση αυτών που διαβάζεις άρχισες να γράφεις ολόκληρα κατεβατά. Εκ των οποίων τα περισσότερα είναι εκτός θέματος, συνεπώς δε με απασχολούν.
  4) Πρέπει να είναι τραγωδία να γνωρίζεις τόσα πολλά και να μη μπορείς να κάνεις τίποτα γι΄αυτό. Πέρα από το να γράφεις στο ίντερνετ.
  5) Το μόνο που ακυρώνεται είναι η προσπάθειά σου να κάνεις μια γενικόλογη κουβέντα σε ένα ποστ για μια δήλωση του Γλέζου.
  6) Έγραψα "Γιάννη", όχι "Γιάνη".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. 1) Μια που είσαι τυχαίος, όμως, η αμπάριζα πήρε και σένα.
  2) Προβάλλεις τις παθήσεις σου στους άλλους. Πρόσεξέ το.
  3) Ρώτησες κάτι πολύ σαφές σε σαφή απάντηση που αφορούσε ένα σαφές θέμα, εντελώς άσχετο όμως από το δεύτερο σαφές θέμα που ξεκίνησες με τη σαφή ερώτηση που έθεσες. Άλλο ασαφές, άλλο άσχετο με τη συζήτηση. Εγώ δεν είπα ότι έθεσες ασαφές ερώτημα. Είπα ότι έγραψες κάτι άσχετο με την απάντησή μου. Πάλι το έκανες όμως, μόλις τώρα. Επίσης, ξανακοίτα την απάντηση 2.
  4) Θα σου πω κάτι, αλλά μην τρομάξεις. Αυτά που σου έγραψα... τα γράφουν στα ΜΜΕ!!! Υπάρχουν τα έγγραφα, υπάρχουν βίντεο... Τα ξέρει πάρα πολύς κόσμος!!!!! Το περιεχόμενο του email Βαρουφάκη είναι γνωστό!!! Το ίδιο και οι κατά καιρούς δηλώσεις Τσίπρα, πριν και μετά τις εκλογές. Το ίδιο και οι αποφάσεις του Γιουρογκρουπ. Λυπάμαι αν δεν τα ξέρεις εσύ. Με τόση ειρωνική διάθεση από μέρους σου, πίστευα ότι θα ήσουν τουλάχιστον στοιχειωδώς ενημερωμένος. Και μου αρέσει που περίμενα να μου απαντήσεις αν διαφωνείς σχετικά με κάτι από αυτά που είχα γραψει για τη σύγκριση των διαπραγματεύσεων (ναι, προσπαθώ να μείνω στο θέμα ΣΟΥ, ενώ εσύ γράφεις άλλα αντί άλλων). Αν δεν ξέρεις τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων του 2015, πώς να ξέρεις του 2010... και να τα συγκρίνεις κιόλας;
  5) Λυπάμαι που δεν ξέρεις τι γράφεις... Στο σχόλιό σου είχα απαντήσει, για το πόσο σκληρές ήταν οι διαπραγματεύσεις... Επίσης, διάβασε τις απαντήσεις 2 και 3.
  6)Σε άλλον Γιάννη αναφέρεσαι; Κρίμα, ο Γιάνης έχασε την ευκαιρία να διαβασει γραμμα από ένα φανατικό θαυμαστή του...


  Αγαπητέ Ευάγγελε, σε καταλαβαίνω... Είναι γνωστή η τακτική σου να ξεκινάς με κάτι συγκεκριμένο και όταν σου απαντούν επί του θέματος που έθεσες να το γυρνάς στις γενικότητες περί 20ετούς διακυβέρνησης κλπ...Το είχες κάνει και την προηγούμενη φορά όταν μιλήσαμε. Προφανώς το κάνεις και με τους υπόλοιπους συνομιλητές... Τελικά καταλήγεις να τρολάρεις τον εαυτό σου. Αυτό, όντως είναι ταλέντο....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Ευάγγελος Κορκολής2 Μαρτίου 2015 - 2:34 π.μ.

  1) Θα θέλες, ασδφγ. Είναι προφανές ποιός προσπαθεί(ς) με κάθε τρόπο να προκαλέσει(ς), καλυπτόμενος πίσω από ένα ψευδώνυμο.
  2) Πρώτα κοίταξε το τίτλο του ποστ. Τώρα κοίταξε αυτά που γράφεις σε αλλεπάλληλα σχόλια. Ουδεμία επαφή.
  3, 4, 5) Ρώτησα κάτι πολύ συγκεκριμένο και απάντησες με τρολιστικο υφάκι, τραβώντας τη κουβέντα εκτός θέματος.
  6) Σου τελειώνουν οι εξυπνάδες. Μπορείς κάτι καλύτερο;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. 1) Όντως λέγεσαι Ευάγγελος Κορκολής; Αν σου πω ότι λέγομαι Θανάσης Καρατζάς θα με πιστέψεις; Θα νιώθεις καλύτερα; Γιατί δε λέγεσαι kleinmein πια; Σε θεωρούσαν τυχαίο επειδη χρησιμοποιούσες ψευδώνυμο και είπες να βαλεις το "αληθινό" σου όνομα; Μην ανησυχείς, πάντως, είτε Kleinmein λέγεσαι είτε Κορκολής, το ίδιο και το αυτό είσαι για τον υπόλοιπο κόσμο που διαβάζει τα σχόλιά σου. Δεν σκεφτόμαστε όλοι σαν εσένα.
  2) Εγώ δεν απάντησα στον τίτλο του ποστ. Στο σχόλιό σου απάντησα. Τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβεις; Για όνομα!...
  3,4,5) Σου απαντώ συγκεκριμένα πάντοτε στα συγκεκριμένα ζητήματα που θέτεις, τα οποία όλως τυχαίως είναι άσχετα μεταξύ τους. Και ακόμη να μου απαντήσεις στην πρώτη μου απάντηση στο σχόλιό σου... Επίσης, δες την απάντηση 2 στο προηγούμενο σχόλιό μου...
  6) Δες την απάντηση 2 στο προηγούμενο σχόλιό μου...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Ευάγγελος Κορκολής2 Μαρτίου 2015 - 10:47 μ.μ.

  1) Σφίγγεσαι υπερβολικά. Είτε με πιστεύεις, είτε όχι, καρφί δε μου καίγεται. Το ότι δεν σκεφτόμαστε όλοι το ίδιο είναι προφανές. Κάτι επί της ουσίας;
  2) Το ξέρω ότι απάντησες στην ερώτησή μου. Με υφάκι.
  3, 4, 5) Τα "συγκεκριμένα" σου είναι εκτός θέματος.
  6) Δες την απάντησή μου στην απάντησή σου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. 1) Πόσο μεγάλη ιδέα έχεις για τον εαυτό σου... Ποιος σφίγγεται; Aν σου μύρισε κάτι, δεν ήμουν εγώ. Εγώ περνάω ευχάριστα την ώρα μου μαζί σου. Μου αρέσει να διαβάζω τις απαντήσεις σου. Τις περιμένω πάντοτε με μεγάλη προσμονή. Τώρα έβγαλες νέο χούι, κρίνεις από το αν ο άλλος χρησιμοποιεί ψευδώνυμο που παραπέμπει σε ονοματεπώνυμο ή όχι για να τον αποκαλεσεις τυχαίο! Με βάση το σκεπτικό σου (επαναλαμβάνω, το δικό σου σκεπτικό), όσο λεγόσουν kleinmein θα θεωρούσες τυχαίο τον εαυτό σου, οπότε το άλλαξες με ονοματεπώνυμο για να αποκτήσεις υπόσταση! Πολύ ενδιαφέρον!!!
  Τώρα, για το δεύτερο σκέλος της απάντησης σου, είναι δύσκολο να κατανοήσει κανείς τι εννοείς ειδικά εσύ με τη φράση "επί της ουσίας".
  2) Α, σε πείραξε το ύφος της απάντησής μου, γι αυτό δεν απαντάς τόσες μέρες;
  3,4,5,6) Επαναλαμβάνεσαι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Ευάγγελος Κορκολής3 Μαρτίου 2015 - 9:27 μ.μ.

  1) Μη ζορίζεις τον εαυτό σου προσπαθώντας να καταλάβεις πράγματα που είναι πάνω από σένα, όπως για παράδειγμα ο τίτλος ενός ποστ, ή το τι σημαίνει να γράφεις με συγκεκριμένο ψευδώνυμο όταν όλοι γράφουν ανώνυμα, και να γράφεις επώνυμα όταν όλοι γράφουν με ψευδώνυμα.
  2) Όχι, δε σου απαντάω επειδή δεν απαντάω σε άσχετες ερωτήσεις.
  3-6) Και επειδή δεν απαντάω σε άσχετες ερωτήσεις, όσο τις επαναλαμβάνεις τόσο θα εισπράττεις γείωση.

  "Μου αρέσει να διαβάζω τις απαντήσεις σου. Τις περιμένω πάντοτε με μεγάλη προσμονή." - Να στέκεσαι στο ένα πόδι όσο περιμένεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή