Τέσσερις σφαίρες στην πλάτη για έναν από τους μεγαλύτερους αντιπάλους του Πούτιν

28.2.15


Ο Μπόρις Νεμτσόφ, ηγετικό στέλεχος της ρωσικής αντιπολίτευσης και πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, δολοφονήθηκε τη νύχτα της Παρασκευής στο κέντρο της Μόσχας.

Ένας από τους μεγαλύτερους αντιπάλους του Προέδρου Πούτιν, ο Νεμτσόφ πυροβολήθηκε τέσσερις φορές στην πλάτη καθώς περπατούσε σε μία πλατεία κοντά στην Κόκκινη Πλατεία και οι άγνωστοι δράστες τοποθέτησαν το πτώμα του στην άσφαλτο, με φόντο το Κρεμλίνο.

Ο Νεμτσόφ αγωνιζόταν για δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις και η δολοφονία τερμάτισε την πολυετή καριέρα του μόλις λίγες μέρες πριν ηγηθεί του συλλαλητηρίου εναντίον του πολέμου στην Ουκρανία. Ο Β. Πούτιν καταδίκασε την δολοφονία και ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε ότι ο ρώσος Πρόεδρος αναλαμβάνει προσωπικά την έρευνα για τους δράστες.

"Άρχισαν να σκοτώνουν τους "εχθρούς του λαού" σχολίασε μέσω Twitter ο πρώην ηγέτης της αντιπολίτευσης στην Βουλή, Γενάντι Γκουντκοβ. "Ο Μ. Νεμτσόφ είναι νεκρός. Ποιός είναι ο επόμενος;"

Ο Αμερικανός Πρόεδρος, που είχε γνωρίσει τον Νεμτσόφ το 2009,  καταδίκασε "την κτηνώδη δολοφονία" του. "Καλούμε την Ρωσική κυβέρνηση να διεξάγη άμεση, αντικειμενική και διάφανη έρευνα για τις συνθήκες της δολοφονίας και να διασφαλίσει ότι οι υπεύθυνοι θα βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης" τονίζεται σε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Αναλυτικά στην Καθημερινή. Σκοτεινοί καιροί στη χώρα στην οποία αφελώς ελπίζουν οι περισσότεροι Έλληνες.