Το Βερολίνο λέει την αλήθεια στους Γερμανούς για τη μετονομασία της Τρόικας, η Αθήνα στους Έλληνες;

13.2.15


«Από σεβασμό προς του Έλληνες φίλους μας, στο εξής η τρόικα δεν θα λέγεται τρόικα» δήλωσε ο κ. Γιέγκερ, κατά την τακτική ενημέρωση των συντακτών.

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ της Ημερησίας, σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο να αναλάβει ο ΟΟΣΑ τον έλεγχο της υλοποίησης της συμφωνίας που θα προκύψει μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων της τόνισε ότι η Γερμανία δεν μπορεί να δει τέτοιον ρόλο για τον Οργανισμό.

«Έχουμε εδώ συμβατικούς κανόνες, οι οποίοι προβλέπουν ξεκάθαρα ποιοι θεσμοί ελέγχουν την εκπλήρωση, την υλοποίηση του προγράμματος. Σε αυτό το πλαίσιο δεν προβλέπεται κανένας ρόλος για τον ΟΟΣΑ» δήλωσε.

Ο εκπρόσωπος του κ. Σόιμπλε τόνισε ακόμη ότι η επέκταση του ελληνικού προγράμματος αποτελεί τον μόνο δρόμο προς τα εμπρός και διευκρίνισε ότι αυτό που μπορεί να συζητηθεί είναι τα τυπικά στοιχεία.

Κοινώς, οι Γερμανοί δεν κοροϊδεύονται μεταξύ τους, η καγκελαρία λέει στους πολίτες την αλήθεια περί Τρόικας. Αντίθετα, η κυβέρνηση της Αθήνας λέει ψέματα στους Έλληνες πολίτες δηλώνοντας «Τρόικα τέλος»...