Χειρότερα κι από τις διπλές εκλογές του 2012: Χάθηκαν 12,24 δισ. καταθέσεις σε ένα μήνα

26.2.15


Με απώλειες 12,24 δισεκατομμυρίων ευρώ έκλεισε ο Ιανουάριος όσον αφορά στο υπόλοιπο των καταθέσεων σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδας.

Το υπόλοιπο για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, διαμορφώνεται πλέον στα 148 δισεκατομμύρια ευρώ, ποσό που είναι χαμηλότερο από αυτό του προηγούμενου «κύματος φυγής» τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2012 και αντίστοιχο μόνο με αυτό που είχαν οι τράπεζες το καλοκαίρι του 2005.

Οι μεγαλύτερες απώλειες προκλήθηκαν από τα νοικοκυριά και ειδικά τις προθεσμιακές καταθέσεις.
Οι καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών περιορίστηκαν στα 148 δισεκατομμύρια ευρώ, από 160 δισεκατομμύρια ευρώ που ήταν τον Δεκέμβριο του 2014 και 164 δισεκατομμύρια ευρώ που ήταν τον Νοέμβριο.

Αναλυτικά στη Ναυτεμπορική. Όλος αυτός ο πανικός για να τρέξει μετά από 1 μήνα ο ΣΥΡΙΖΑ να υπογράψει το Μνημόνιο και μάλιστα χωρίς καμία συγκεκριμένη εγγύηση για τη συνέχεια της χρηματοδότησης της χώρας. Ρεσιτάλ ανευθυνότητας.

4 σχόλια:

 1. Η πλάκα είναι ότι πρώτοι πρώτοι και πανικόβλητοι σήκωσαν τα λεφτά τους οι μάγκες που γουστάριζαν τσαμπουκάδες στις διαπραγματεύσεις...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αγαπητέ Παραπολιτικέ μάλλον ξέχασες γρήγορα τη ρητορική περί καταστροφής απο τη ΝΔ, εκείνη την οποία κατέκρινες, και πλέον έχεις αφοσιωθεί πλήρως στη μονόπλευρη κριτική. Όλοι έχουν τις ευθύνες τους ας μη γελιόμαστε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Γιά να δούμε μας και οι cool οικονομολόγοι
  ανακαλύψουν επιτέλους
  την αρχή της οικονομίας που ήξερε
  και η απλοική γιαγιά μου :
  ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΣΑΜΠΑ .
  Και ΟΧΙ τα καλά show κτώνται

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Δημοκρατία σημαίνει εκλογές και το αντίστροφο. Ελπίζω πραγματικά να μην φτάσουμε στο σημείο να λέμε ότι θα πρέπει να τις καταργήσουμε γιατί θα βγουν από τις τραπεζες 12 δις καταθέσεις.


  Το 2005 που οι τράπεζες είχαν το ίδιο ποσό καταθέσεων τι πρόβλημα υπήρχε? Και μάλιστα τότε δεν είχε καταναλωθεί και το "λίπος" που μετά την κρίση πλέον δεν υπάρχει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή