Η διαπραγμάτευση...σοβαρεύει: Την κατάργηση της διδασκαλίας γερμανικών στα σχολεία προτείνει ο Νικολόπουλος

27.3.15


Την αντικατάσταση των γερμανικών ως δεύτερης ξένης γλώσσας στα δημοτικά σχολειά της χώρας ζητά με ερώτησή του προς τον υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού και Θρησκευμάτων, ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Νίκος Νικολόπουλος.

Στο κείμενο της ερώτησης ο κ. Νικολόπουλος αναφέρει ότι «η γερμανική γλώσσα, κατά τα τελευταία 20 έτη, έχει παραλόγως προωθηθεί και στηριχθεί από το ελληνικό κράτος σε υπερβολικό βαθμό σε σχέση με άλλες, εξίσου αν όχι σημαντικότερες γλώσσες σε παγκόσμιο επίπεδο όπως η Ισπανική, η Ρωσική, η Αραβική και η Ιταλική».

Παράλληλα, προσθέτει ότι «δεν πρέπει να παραπονούμαστε διαρκώς για τη γιγάντωση ενός μέλους κράτους της ΕΕ, όταν εμείς οι ίδιοι και χωρίς να μας επιβάλλεται, κάνουμε την επιλογή να στηρίζουμε τη διάδοση της γλώσσας, την κουλτούρας και των εθίμων λαών, οι οποίοι, σε γενικές γραμμές, αποδεδειγμένα έχουν συστηματικά βλάψει τη χώρα μας και έχουν αντιταχθεί σε νόμιμα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Αναλυτικά στην Καθημερινή. Θυμίζω ότι Νίκος Νικολόπουλος είναι βουλευτής της κυβερνητικής πλειοψηφίας και συμμετέχει στο project «Πρώτη φορά Αριστερά».

4 σχόλια:

 1. Εμείς οι Πατρινοί γνωρίζουμε πολύ καλά το ποιον του Νικολάκη. Μας προξενεί κατάπληξη ότι τα κόμματα που κατά διαστήματα τον φιλοξενούν δεν ρωτούν ένα Πατρινό της πιάτσας να μάθουν για δαύτον.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αν ο λαϊκισμός και η γραφικότητα ήταν ολυμπιακό άθλημα, θα ήταν ο Κάρλ Λιούις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Το γνωρίζουμε αλλά κάποιοι ακόμα τον ψηφίζουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. σεμνά και ταπεινά28 Μαρτίου 2015 - 11:46 π.μ.

  Δεν υπάρχει σωτηρία!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή