Έχει συντρίψει ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος κάθε προηγούμενο ρεκόρ ρατσισμού;

11.3.15


Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος ήταν γνωστός στους εκκλησιαστικούς κύκλους για διάφορες ιστορίες που μεταδίδονταν από στόμα σε στόμα υπό τον κωδικό «Χρυσοπηγή» αλλά τα τελευταία χρόνια κάνει καριέρα και ως δημοφιλής ρατσιστής σε μια χώρα που το μίσος κυριαρχεί.

Αυτός ο...άγιος άνθρωπος σημείωσε χθες στο προσωπικό blog που διατηρεί:
(...)Μας έμελλε, λοιπόν, ώστε η Χώρα μας να ευρεθεί κάτω από την βούληση της σκληρής Κυρίας Μέρκελ, η οποία ως δόγμα της ζωής της έχει την λιτότητα, δηλ. την στέρηση, την φτώχεια! Στην κατεύθυνση αυτή ενισχύεται και από τον κ. Σώϋμπλε, τον κομπλεξικό Υπουργό των Οικονομικών της Γερμανίας, η έκφραση του προσώπου του οποίου φανερώνει επίσης όλο το μίσος, που τρέφει εναντίον όλων, όσοι κατά καλή τους τύχη δεν χρησιμοποιούν αναπηρικό καροτσάκι για τις μετακινήσεις τους!
Η επίκληση της αναπηρίας του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας δεν πρέπει να εκπλήσσει κανένας καθώς ταιριάζει απόλυτο στο προφίλ του συγκεκριμένου ιεράρχη. Παλαιότερα, είχε εκτίμησε ότι ο Ντερτιλής δεν είναι εγκληματίας και είχε αποκαλέσει τη Χρυσή Αυγή «γλυκιά ελπίδα του τόπου».

Νομίζω ότι του αξίζει ο τίτλος του χειρότερου ρατσιστή που ζει αυτή τη στιγμή στη χώρα. Είναι πολύ δύσκολο να είσαι ταυτόχρονα ιερέας, να ζεις στα Καλάβρυτα μεταξύ των απογόνων εκείνων που σφαγιάστηκαν από τα χιτλερικά στρατεύματα και ταυτόχρονα να ασπάζεσαι συνειδητά σχεδόν το σύνολο της ναζιστικής κοσμοθεωρίας.

Του εύχομαι να μην επιβεβαιωθούν τα όσα προβλέπει η ορθόδοξη χριστιανική πίστη για τη μετα-θάνατον ζωή καθώς σε μια τέτοια περίπτωση, τον βλέπω για πρώτο καζάνι πίστα στην Κόλαση.